Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο Άκης έχει την πιο τέλεια συνταγή για γρήγορο γλυκό με το τσουρέκι που έμεινε από το Πάσχα!
Ο Άκης έχει την πιο τέλεια συνταγή για γρήγορο γλυκό με το τσουρέκι που έμεινε από το Πάσχα!

Ο Άκης έχει την πιο τέλεια συνταγή για γρήγορο γλυκό με το τσουρέκι που έμεινε από το Πάσχα!

Σας έμεινε τσουρέκι από το Πάσχα αφάγωτο και ψάχνετε ιδέες για το πώς θα το εκμεταλλευτείτε; Ο Άκης Πετρεντζίκης έχει την πιο τέλεια, την πιο λαχταριστή και την πιο νόστιμη λύση! Θα φτιάξετε νέα γλυκά με τσουρέκι που περίσσεψε, ακολουθώντας  την παρακάτω φανταστική συνταγή!

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Στο μπολ προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, γάλα, αυγό, κρόκους αυγών, κανέλα σε σκόνη, μοσχοκάρυδο τριμμένο, εκχύλισμα βανίλιας και κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μισό τσουρέκι σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα. Το υπόλοιπο τσουρέκι το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ για να μουλιάσει. Στη φόρμα προσθέτουμε κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες, φουντούκια χοντροκομμένα, το τσουρέκι από το μπολ και το μείγμα που έχει περισσέψει.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, τη μπανάνα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Ελέγχουμε το γλυκό και αν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε το γλυκό και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε παγωτό καραμέλα και δυόσμο.

Send this to a friend