Η συνταγή για επιστροφή της Κύπρου στην κανονικότητα το καλοκαίρι
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα ήταν φιλοξενούμενη το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή ‘’Offsite On Air’’ της Digital TV.
Η κ. Καλακούτα ανέφερε ότι σε 50 λεπτά έκλεισαν 2000 ραντεβού με AstraZeneca το πρωί της Δευτέρας, από τα ραντεβού τα οποία ακυρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι σημείωσε και ανέφερε ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τους επιστήμονες και τα εμβόλια.
Τόνισε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα φουλάρουν για τα καλά οι μηχανές ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί εργαζομένων σε άλλες ουσιώδεις υπηρεσίες, πέραν των επαγγελματιών υγείας.
Ερωτηθείσα για τον στόχο του Υπουργείου Υγείας μέχρι το καλοκαίρι και για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιστρέψουμε μέχρι τότε στην κανονικότητα, η κ. Καλακούτα τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τρία πράγματα: ‘’Από το πόσα εμβόλια θα έρχονται, την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα εμβόλια και να συνεχίσει το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός του κόσμου για να εμβολιαστεί. Αυτή είναι η συνταγή για να προχωρήσουμε σαν χώρα στην κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια εμβολιασμού’’.









