Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Κάποιοι δεν μπόρεσαν ν’ ανοίξουν…
Λάρνακα: Κάποιοι δεν μπόρεσαν ν’ ανοίξουν…

Λάρνακα: Κάποιοι δεν μπόρεσαν ν’ ανοίξουν…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για κάποιους καταστηματάρχες της Λάρνακας δεν υπήρξε επιστροφή στην ομαλότητα… Η δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου δεν διαφοροποίησε τη μοίρα ορισμένων μικρών, ως επί τω πλείστο, επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο και σ’ όλη την υπόλοιπη Λάρνακα, αφού υπήρξαν αρκετά καταστήματα που δεν κατάφεραν να επαναλειτουργήσουν χθες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας δήλωσε ότι ορισμένοι καταστηματάρχες ενημέρωσαν την οργάνωση πως αδυνατούν ν’ ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν τους τελευταίους μήνες.

«Υπάρχουν καταστηματάρχες που είναι χρεωμένοι, οι τράπεζες δεν μπορούν να τους ενισχύσουν περαιτέρω και ως εκ τούτου από την στιγμή που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν νέα δάνεια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν νέο εμπόρευμα», εξήγησε ο κ.Αμπίζας.

Εκτός, όμως, από τα καταστήματα που δεν άνοιξαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας είπε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που ναι μεν επαναλειτούργησαν με τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο βρίσκονται σε πορεία οριστικού κλεισίματος στο άμεσο μέλλον, αφού ήδη οφείλουν ενοίκια πολλών μηνών και δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

«Μπορεί ν’ άνοιξε το παζάρι, όμως η αγοραστική κίνηση την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων ήταν μειωμένη και δεν προβλέπεται ότι θ’ αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες μέρες», σημείωσε.

Λεύκαρα – Δρόμος Δεκέλειας

Ο Κυριάκος Αμπίζας έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις καταστηματαρχών στα Λεύκαρα και στην τουριστική περιοχή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Όπως είπε, στο ορεινό θέρετρο της επαρχίας Λάρνακας έχει να πατήσει ξένος τουρίστας από τον περασμένο χρόνο, με τους πλείστους καταστηματάρχες ν’ αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Όσον αφορά την περιοχή του δρόμου Δεκέλειας, σχεδόν όλες οι μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα είναι στον… αναπνευστήρα.

«Εάν δεν επαναλειτουργήσει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό λουκέτο. Και τούτο, διότι τα καταστήματα αυτά δουλεύουν μόνο με τους τουρίστες που διαμένουν στα γύρω ξενοδοχεία», επισήμανε ο κ.Αμπίζας, ο οποίος προέβλεψε πως με την λειτουργία του Mall, τους προσεχείς μήνες, ο τζίρος των καταστημάτων στη Λάρνακα θα μειωθεί περαιτέρω και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Send this to a friend