Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έργα βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου Φοινικούδων
Έργα βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου Φοινικούδων

Έργα βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου Φοινικούδων

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιτέλους, ξεκίνησαν (και ολοκληρώθηκαν) κάποιες εργασίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής εταιρείας τουρισμού.

Είναι γεγονός, πως το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, που θεωρείται ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία σ’ όλη την Κύπρο (πριν και μετά τον κορωνοϊό), είχε παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι βελτιώσεις που απαιτούνται, κυρίως κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, είναι κτυπητές.

 

Τα έργα τοπιοτέχνισης που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα αφορούν την πλακόστρωση του χώρου περιμετρικά των δύο γλυπτών επί του παραλιακού πεζόδρομου της λεωφόρου Αθηνών, τα οποία ήταν προηγουμένως τοποθετημένα σε χωμάτινη επιφάνεια καθώς και την προσθήκη φωτισμού για περαιτέρω ανάδειξή τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας σε άλλη δράση της συνεισέφερε και στην φωταγώγηση της μικρής αποβάθρας παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Λάρνακας.

Τις πρωτοβουλίες αυτές στήριξε και το Υφυπουργείο Τουρισμού, στα πλαίσια των ενεργειών αναβάθμισης και βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος. «Αυτές οι προσπάθειες, στο σύνολό τους, συμβάλλουν θετικά στην καθιέρωση του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων ως ένα σημείο αναφοράς για την τουριστική Κύπρο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Με τις ποικίλες τοπιοτεχνίσεις και βελτιώσεις που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση καθώς και με μια σειρά μεγαλύτερων έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και που προγραμματίζονται στο μέλλον, όπως για παράδειγμα ο νέος Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην λέσχη), η νέα δημοτική αγορά και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, είναι πλέον ευρέως παραδεκτό ότι η Λάρνακα θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα και την ελκυστικότητά της», σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση του δήμου και της ΕΤΑΠ Λάρνακας.

Send this to a friend