Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανοίγουν με αλλαγές τα Malls – Tι πρέπει να ξέρετε
Ανοίγουν με αλλαγές τα Malls – Tι πρέπει να ξέρετε

Ανοίγουν με αλλαγές τα Malls – Tι πρέπει να ξέρετε

 

 

Reopening την Δευτέρα 8/2 για καταστήματα και εμπορικά κέντρα (Malls) και εργοδότες & εργαζόμενοι που επιστρέφουν στις δουλειές τους, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον κόσμο.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στην Digital TV, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριος Αντωνίου αναμένονται μεγάλες εκπτώσεις πέραν του 50%.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας τους μέχρι νεοτέρας.

 

Πώς θα λειτουργήσουν τα Malls – Τι πρέπει να ξέρετε:

  • Στην είσοδο όπως και πριν το lockdown θα υπάρχει θερμομέτρηση και απολύμανση χεριών για όσους εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα.
  • Θα απομακρυνθούν όλα τα τραπέζια αλλά και οι καρέκλες από τους χώρους των εμπορικών κέντρων. Δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να καθίσει για φαγητό ή ποτό.
  • Οι χώροι εστίασης και οι καφετέριες στα Malls θα λειτουργήσουν μόνο για take away ή και delivery όσοι διαθέτουν υπηρεσία. Όσοι βρίσκονται στα Malls δηλαδή θα μπορούν να αγοράζουν φαγητό ή ποτό από τα καταστήματα όμως όπως όπως προαναφέραμε δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσει κάποιος να καθίσει σε οποιοδήποτε σημείο.
  • Οι χώροι ψυχαγωγίας ΔΕΝ θα λειτουργήσουν. Δηλαδή χώροι όπως παιδότοποι, video games ή bowling θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Τα σινεμά αν και όπως είναι γνωστό πήραν άδεια για να λειτουργήσουν με μέγιστο όριο τα 50 άτομα, εντούτοις δεν αναμένεται να λειτουργήσουν γενικά αφού οι αιθουσάρχες ζητούν διάφορες τροποποιήσεις από το Υπουργείο Υγείας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τους κινηματογράφους. Εντός της εβδομάδας δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και να λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι με τους σχετικούς περιορισμούς.
  • Για επίσκεψη σε εμπορικό κέντρο πρέπει κάποιος να στείλει SMS στο 8998 με τον αριθμό 2 ή σημειώνοντας τον αριθμό 2 στο έντυπο διακίνησης. Για επίσκεψη δηλαδή σε επιχείρηση του λιανικού εμπορίου. Θυμίζουμε ότι το εύλογο χρονικό διάστημα ορίζεται στις 3 ώρες μάξιμουμ ενώ εάν επιθυμεί κάποιος μπορεί να στείλει και 2ο SMS για τον ίδιο λόγο. Δείτε ΕΔΩ τη νέα λίστα με τα SMS που θα ισχύει από την Δευτέρα.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend