Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πτου ξανά από την αρχή… η υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Κλαυδιά
Πτου ξανά από την αρχή… η υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Κλαυδιά

Πτου ξανά από την αρχή… η υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Κλαυδιά

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καταχωρίσθηκε εκ νέου στο δικαστήριο η υπόθεση του Ηλία Χάρπα, 23 χρόνων, από τα Κλαυδιά Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της αδελφής του, Μαρίας, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης (ο Χάρπας είχε αρνηθεί ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας) βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σ’ εξέλιξη, ωστόσο ο διορισμός του προέδρου του Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου Νίκου Σάντη στο Ανώτατο Δικαστήριο διαφοροποιεί την πορεία εκδίκασης της υπόθεσης. Και τούτο, διότι η πλευρά της υπεράσπισης προγραμμάτιζε να παρουσιάσει άλλους δύο μάρτυρες για να καταθέσουν και δεν ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει την υπόθεσή της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Επειδή, λοιπόν, η υπεράσπιση χρειαζόταν κι άλλο χρόνο και θα προέκυπτε νομικό πρόβλημα εφόσον συνεχιζόταν η ακροαματική διαδικασία με διαφορετικό Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, για σκοπούς ορθής απονομής της δικαιοσύνης η Κατηγορούσα Αρχή υποχρεώθηκε ν’ αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον του κατηγορουμένου και άμεσα να καταχωρίσει εκ νέου την υπόθεση στο δικαστήριο, με τον νεαρό κατηγορούμενο να παραπέμπεται ξανά σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η δίκη θα επαναρχίσει την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, με νέα σύνθεση του Κακουργιοδικείου. Ο Χάρπας, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, θα κληθεί ν’ απαντήσει ξανά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν ανθρωποκτονία (άρθρο 205), κλοπή σφαιρών περιουσία της Ε.Φ. και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς στο αυτοκίνητο της αδελφής του (αποκοπή φρένων).

Η ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Χάρπα το απόγευμα της 5ης Μαῒου 2020. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ηλ. Χάρπας καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο G3 (το κατείχε νόμιμα ως έφεδρος στρατιώτης) στο σαλόνι του σπιτιού, όταν σε κάποια στιγμή τ’ όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα την 21χρονη αδελφή του, η οποία καθόταν σε κοντινή απόσταση. Εκείνη την στιγμή στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα των δύο παιδιών.

Το κακό συνέβη ανήμερα των αρραβώνων της άτυχης Μαρίας Χάρπα. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 23χρονος έκανε λόγο για ατύχημα.

Send this to a friend