Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ζ.Αιμιλιανίδου: Τα νέα Σχέδια και η στήριξη των ανέργων (ΒΙΝΤΕΟ)
Ζ.Αιμιλιανίδου: Τα νέα Σχέδια και η στήριξη των ανέργων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζ.Αιμιλιανίδου: Τα νέα Σχέδια και η στήριξη των ανέργων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα νέα Σχέδια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν από το νέα μέτρα της Κυβέρνησης με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κα Αιμιλιανίδου είπε πως, «με την εξαγγελία των μέτρων και των σχεδίων, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε. Η συνετή οικονομική διαχείριση μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε αυτά τα σχέδια με δαπάνη μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που έχει σημασία είναι η ανταπόκριση της κυβέρνησης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε πως προσπαθούν με όλα τα δεδομένα να στηρίξουν όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την κα Αιμιλιανίδου, «τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που θα έχουν μείωση εσόδων πέραν του 40% είναι κάτι δύσκολο να το εκτιμήσουμε σήμερα. Τον ακριβή αριθμό θα τον έχουμε μόλις εξεταστούν οι αιτήσεις για τον μήνα Νοέμβριο .Τώρα προχωρούμε σε πληρωμές για τον μήνα Οκτώβριο και στη συνέχεια θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τον Νοέμβριο. Υπολογίζουμε ότι θα είναι περίπου 60 χιλιάδες».

Όσον αφορά το ζήτημα της ανεργίας η υπουργός Εργασίας είπε πως απασχολεί την Κυβέρνηση η πιθανή αύξηση της ανεργίας.

«Οποιαδήποτε δραματική αύξηση των ανέργων, δεν θα φέρει μόνο η απώλεια εισοδήματών τους αλλά είναι συνδυασμός προβλημάτων για τους εργαζόμενους που θα βρεθούν εκτός εργασίας. Η ανεργία φέρνει τεράστια κοινωνικά προβλήματα», είπε.

Τέλος είπε πως στα σχέδια δίνεται μεγάλη σημασία στους αυτοτελώς εργαζόμενων και ανέργων.

Send this to a friend