Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το 2021 βάζει μπρος η μαρίνα Παραλιμνίου!
Το 2021 βάζει μπρος η μαρίνα Παραλιμνίου!

Το 2021 βάζει μπρος η μαρίνα Παραλιμνίου!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την άνοιξη του 2021, κορωνοιού επιτρέποντος, ξεκινούν τα πρώτα κατασκευαστικά έργα για το μεγαλόπνοο έργο της μαρίνας Παραλιμνίου, που θα δημιουργηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου. Αρχικά οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτό τον μήνα, ωστόσο η πανδημία έχει πάρει αρκετά πίσω το έργο, αφού από τον περασμένο Μάιο η ανάδοχος εταιρεία PMV Maritime Holdings Ltd, η οποία ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας, αναμένει τους Άγγλους συμβούλους του έργου να αφιχθούν από το Λονδίνο. Ωστόσο, η άφιξή τους στο νησί παραμένει δύσκολη ελέω κορωνοιού.

Ο εκ των διευθυντών της εταιρείας PMV Maritime Holdings Ανθούλης Κουντούρης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ήδη έχει εκδοθεί η πολεοδομική άδεια που αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό του έργου, ενώ εξασφαλίστηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου και η άδεια που σχετίζεται με τα λιμενικά έργα. Υπολείπεται η έκδοση οικοδομικής άδειας από το Δήμο Παραλιμνίου για τα έργα υποδομής που θα εκτελεστούν στο χώρο της μαρίνας καθώς και η έκδοση από το τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως της άδειας για την μεικτή ανάπτυξη στο χερσαίο χώρο, που θα περιλαμβάνει τα κτήρια των διαφόρων υπηρεσιών, τις οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις. «Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να έχουμε εξασφαλίσει κι αυτές τις άδειες, οπόταν το επόμενο βήμα της εταιρείας μας θα είναι η οργάνωση του εργοταξίου, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορωνοιού επιτρέποντος, ελπίζουμε ότι μέχρι την άνοιξη του νέου χρόνου θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τις πρώτες κατασκευαστικές εργασίες», ανέφερε ο κ.Κουντούρης.

 

Ο εκ των διευθυντών της PMV Maritime εξέφρασε την ελπίδα, παρά τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν πλέον στη Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με τον κορωνοϊό, να γίνει εφικτή το συντομότερο η άφιξη στην Κύπρο των Άγγλων συμβούλων του έργου, ούτως ώστε να «τρέξουν» οι απαραίτητες διαδικασίες και να μην παρατηρηθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών έργων για τη μαρίνα Παραλιμνίου θα είναι 24 μήνες από την ημέρα έναρξής τους. Το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η μαρίνα Παραλιμνίου θα έχει χωρητικότητα 300 σκαφών αναψυχής, ενώ θα περιλαμβάνει στο χερσαίο της χώρο οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές αναπτύξεις.

Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της ελεύθερης Αμμοχώστου και κυρίως της περιοχής Παραλιμνίου – Πρωταρά.

Send this to a friend