Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Εμφύλιος» για ένα πολυώροφο πάρκινγκ
«Εμφύλιος» για ένα πολυώροφο πάρκινγκ

«Εμφύλιος» για ένα πολυώροφο πάρκινγκ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αντιδράσεις σε θαμώνες του οικήματος της ΕΝΠ, στο Παραλίμνι, έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το οίκημα, στο κέντρο της πόλης.

Θαμώνες του οικήματος της τοπικής ομάδας επικοινώνησαν με το Larnakaonline, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία ενός πολυώροφου πάρκινγκ στη συγκεκριμένη τοποθεσία θ’ αλλοιώσει το περιβάλλον. Μάλιστα, για ν’ αποτρέψουν την εκτέλεση του έργου, άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές.

 

Όπως ανέφεραν, ο χώρος όπου προγραμματίζεται το πολυώροφο πάρκινγκ ήδη λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης με χωρητικότητα μέχρι και 100 αυτοκίνητα.

Ως εκ τούτου, θέση των παραπονούμενων δημοτών είναι ότι το Παραλίμνι δεν χρειάζεται νέο χώρο στάθμευσης. «Υπάρχουν άλλα έργα τα οποία έχει ανάγκη το Παραλίμνι και όχι ένα πολυώροφο πάρκινγκ που θα κοστίσει πέντε εκατομμύρια. Υπάρχουν αρκετά υφιστάμενα πάρκινγκ στην πόλη μας που εξυπηρετούν ικανοποιητικά το κοινό», ανέφεραν στην εφημερίδα μας.

Αντίθετη, ωστόσο, είναι η άποψη του δημάρχου Θεόδωρου Πυρίλλη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα μας κάλεσε όσους διαφωνούν με την απόφαση για δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης να τον επισκεφθούν στο γραφείο του και να του εκφράσουν τις απόψεις τους.

«Όπως είναι γνωστό, στο Παραλίμνι έχει γίνει προγραμματισμός για πεζοδρομοποίηση όλου του κέντρου της πόλης, από το οίκημα της ΣΕΚ μέχρι και το ξωκλήσι της Αγ. Μαρίνας παρά το παλιό γήπεδο.

Τα έργα θα ξεκινήσουν αρχές του 2021. Με τα έργα αυτά θα καταργηθούν περίπου 500 νόμιμοι χώροι στάθμευσης και άλλοι τόσοι που ήταν παράνομοι.

Για να μπορέσει, λοιπόν, το κέντρο της πόλης, με τη νέα του μορφή, να τροφοδοτηθεί από κόσμο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πολυώροφο πάρκινγκ, που θα είναι ένα τριώροφο κτήριο, συνολικής χωρητικότητας περίπου 300 αυτοκινήτων», σημείωσε ο κ.Πυρίλλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Περαιτέρω, ο Θ. Πυρίλλης είπε ότι το νέο έργο θα είναι κόσμημα για το Παραλίμνι, λέγοντας πως η περιοχή όπου θα γίνει είναι οικιστική και σ’ αυτήν επιτρέπεται η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου μέχρι τεσσάρων ορόφων. Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν ζητήθηκε υπέρβαση συντελεστών για το πολυώροφο πάρκινγκ. «Πριν την απόφαση για το πολυώροφο πάρκινγκ, προηγήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη κι έχουν καταγραφεί τα προβλήματα και οι ανάγκες που θα προκύψουν από την πεζοδρομοποίηση του κέντρου. Ο κάθε δημότης έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του, αλλά είναι καλύτερα πρωτίστως να ενημερώνεται σωστά», κατέληξε ο κ. Πυρίλλης.

Send this to a friend