Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δεν «γλιτώνει» το βραδινό lockdown ολόκληρη η Κύπρος – Οι πληροφορίες λίγο πριν τα νέα μέτρα
Δεν «γλιτώνει» το βραδινό lockdown ολόκληρη η Κύπρος – Οι πληροφορίες λίγο πριν τα νέα μέτρα

Δεν «γλιτώνει» το βραδινό lockdown ολόκληρη η Κύπρος – Οι πληροφορίες λίγο πριν τα νέα μέτρα

 

 

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ειδικά τα τελευταία 24ωρα δεν αφήνουν άλλη επιλογή στην κυβέρνηση από το να πάρει δραστικά μέτρα για αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

«Αρχές Νοεμβρίου και ήδη μετράμε πάνω από 400 επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενώ αυξάνονται οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις εντατικές, με τον υπουργό υγείας να μεταφέρει στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει τελικά στις 6:30 το απόγευμα, πιο αυστηρά μέτρα κατόπιν συνεννόησης και με την επιδημιολογική ομάδα».

Ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA αναφέρουν μάλιστα πως μετά το πέρας της συνεδρίασης του σώματος, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης να απευθυνθεί προς τους πολίτες προχωρώντας και στην εξαγγελία της νέας δέσμης μέτρων, ενώ στην συνέχεια να τοποθετηθούν οι υπουργοί υγείας, οικονομικών και εργασίας για τις επί μέρους πτυχές τούς.”

 

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23:00

Η καθημερινότητα μας αναμένεται να αλλάξει και πάλι από αύριο. Το μερικό lockdown είναι όπως φαίνεται πλέον αναπόφευκτο και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί αλλά και το κλείσιμο χώρων εστίασης μέχρι τις 10.30 το βράδυ αναμένεται να επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες πέραν της Λεμεσού και της Πάφου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθούν και σχετικές οδηγίες και για τους χώρους εργασίας αφού αρκετά περιστατικά που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα προέρχονται από εκεί.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η μάσκα πάντως προβλέπεται να γίνει το αξεσουάρ μας, αφού το μέτρο για υποχρεωτική χρήση της σε εξωτερικούς χώρους παίρνει παράταση και μετά τις 9 Νοεμβρίου. Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις ως έχουν επίσης  παραμένουν, με έξι άτομα σε χώρους εστίασης και 10 σε οικίες, ενώ μπαίνουν και περαιτέρω περιορισμοί σε γάμους και βαφτίσεις με τη φυσική παρουσία προσώπων σε γεύμα ή δείπνο να ορίζεται στα 150 άτομα.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΛΕΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΑΦΟ

Το πρόβλημα στην επαρχία Λεμεσού πάντως είναι πολύ μεγάλο. Οι εστίες επιμόλυνσης είναι πάρα πολλές ενώ συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας. Καμπανάκι σήμανε ωστόσο και στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης όταν εντοπίστηκαν 11 μέλη της θετικά στον ιό και άλλα 30 πρόσωπα τώρα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται και στην επαρχία Πάφου, με το ενδεχόμενο να παρθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στις δύο επαρχίες να είναι ορατό. Ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA  αναφέρουν ότι ήδη δόθηκαν κάποιες εισηγήσεις, ωστόσο αυτό που καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό και τις τελικές αποφάσεις, είναι το οικονομικό κόστος για το κράτος σε περίπτωση που αναστείλουν κάποιες επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, εντελώς τη λειτουργία τους και αν υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης τους, ενώ θα ριχθούν στη μάχη και τα rapid test για αποκρυστάλλωση της ακριβής εικόνας που επικρατεί στις δύο επαρχίες.

Send this to a friend