Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Λαχταριστή συνταγή Churros απο τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη
Λαχταριστή συνταγή Churros απο τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη

Λαχταριστή συνταγή Churros απο τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη

Ο γνωστός Σεφ Ανδρέας Καβάζης ετοίμασε για εμάς την πιο λαχταριστή συνταγή τον διάσημων Churros τα οποία συνδυάζονται απίστευτα με κρέμα σοκολάτα και φυσικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα που περιμένουμε και δεν βλέπουμε… Παρόλο που οι θερμοκρασίες μας παραμένουν υψηλές ας μάθουμε να τα φτιάχνουμε μέχρι να έρθει και ο καιρός να ταιράξει!
Ας ρίξουμε μια ματία στη συνταγή: Churros
Υλικά
• 1 φλιτζ. νερό
• 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 φλιτζ. βούτυρο
• 1 κουταλιά βανίλια
• 1 φλιτζ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
• 3 αυγά
• Λάδι για το τηγάνισμα
• 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 3 κουταλιές κανέλα
Βήματα εκτέλεσης
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι το βούτυρο και τη βανίλια.
2. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ακολούθως ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνετε το μείγμα για 2’ ανακατεύοντας συνέχεια την ζύμη.
3. Στην συνέχεια βάζετε την ζύμη στο κάδο του μίξερ και ξεκινάτε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για 3’.
4. Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά μέσα στον κάδο. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζετε αγκαθωτό κορνέ (διάμετρο 1 εκ. άνοιγμα) και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι για το τηγάνισμα. Σε ένα πιάτο βάζετε την ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύετε.
6. Πιέζοντας την σακούλα πάνω από το λάδι, κόβετε με ένα ψαλίδι μπαστουνάκια ζύμης 7-8 εκατοστά μήκος.
7. Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Απλώνετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ακολούθως περνάτε τα churros μέσα από την ζάχαρη.

Send this to a friend