Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μάστιγα οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας
Μάστιγα οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Μάστιγα οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Ξεπέρασαν τις περσινές οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που εξετάζει η Αστυνομία παρά τις απανωτές συλλήψεις εμπλεκομένων και τις φυλακίσεις που επιβάλλουν τα δικαστήρια.

Ενώ απομένουν ακόμα τρεις σχεδόν μήνες για να φύγει το 2020, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας έχει διερευνήσει μέχρι σήμερα 163 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, οι υποθέσεις που εξετάστηκαν έφτασαν τις 161. Ο υπεύθυνος του Γραφείου, Ανδρέας Αναστασιάδης, δήλωσε στον «Φ» ότι ενώ αναμενόταν μείωση των υποθέσεων λόγω συνετισμού και φόβου από τις συχνές συλλήψεις, εντούτοις έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Το Γραφείο απασχολούν συχνά δύο ειδών υποθέσεις σύμφωνα με τον υπεύθυνό του, γι’ αυτό και η προσοχή των μελών του επικεντρώνεται στον εντοπισμό όσων κρύβονται πίσω. Το ένα είδος αφορά υποθέσεις όπου ανήλικοι κυρίως αλλά και άλλα πρόσωπα κυκλοφορούν μέσω του διαδικτύου φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου που περιέπεσαν στην κατοχή τους, κυρίως για σκοπούς εκδίκησης. Το άλλο είδος αφορά στη μάστιγα με την παιδική πορνογραφία, όπου άτομα κατεβάζουν και διανέμουν φωτογραφικό υλικό ή βίντεο με θύματα παιδιά. Προχθές, το αρμόδιο Γραφείο διερεύνησε άλλη μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με εμπλεκόμενο 18χρονο, ο οποίος τελικά συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησής της.

 

 

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, στις 3 Οκτωβρίου, από μητέρα ανήλικης, σύμφωνα με την οποία μεταξύ ανηλίκων κυκλοφορεί αρχείο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται η κόρη της γυμνή.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το 2017 η κόρη της παραπονούμενης φέρεται να απέστειλε σε άλλο ανήλικο πρόσωπο, το εν λόγω βίντεο και αριθμό φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζεται γυμνή.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 18χρονου, κάτοικου επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά πότε ακριβώς έγινε η διαρροή του σχετικού βίντεο, γι’ αυτό και έχει παραλάβει ως τεκμήριο ένα κινητό τηλέφωνο για εξέταση.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Αστυνομία διερευνά 30 περίπου παρόμοιες περιπτώσεις τον χρόνο μετά από καταγγελίες κυρίως ανήλικων που είδαν φωτογραφίες τους ή βίντεο να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend