Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δέκα μαθητές ομολόγησαν τα έκτροπα στο Παραλίμνι
Δέκα μαθητές ομολόγησαν τα έκτροπα στο Παραλίμνι

Δέκα μαθητές ομολόγησαν τα έκτροπα στο Παραλίμνι

Μετά την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε έρευνα, όσο αφορά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας το υπουργείο ζήτησε ήδη εξηγήσεις από τον λυκειάρχη.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) προχωρούν στη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί στο Λύκειο Παραλιμνίου κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Ανεξάρτητα από τις έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ προχωρούν σε έρευνα στο σχολείο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 10 μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου που κλήθηκαν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου να δώσουν κατάθεση, σε σχέση με τα έκτροπα, φέρονται να έχουν παραδεχθεί συμμετοχή σε αυτά και αναμένεται, αφού ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, να κατηγορηθούν γραπτώς και να κλητευτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι μαθητές που θα βρεθούν ένοχοι για συμμετοχή στα έκτροπα, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κακοποίησης ζώων που επισύρει ποινή μέχρι 12 μήνες φυλάκιση ή 1.700 ευρώ πρόστιμο ή συνδυασμό των δυο ποινών.

Επίσης, θα κατηγορηθούν για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών/ καπνογόνων και βεγγαλικών, διάρρηξη κτηνοτροφικού υποστατικού και κλοπή πουλερικών, περιστεριών και κουνελιών, καθώς επίσης και αναγραφή υβριστικών συνθημάτων. Οι έρευνες της Αστυνομίας και η λήψη καταθέσεων από μαθητές και άλλα πρόσωπα, σε σχέση με την υπόθεση, συνεχίζονται καθώς οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου είναι πεπεισμένοι ότι οι ενεχόμενοι μαθητές είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που παραδέχθηκαν συμμετοχή στα έκτροπα, μέχρι τώρα.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ακόμα, πως «Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου». Περαιτέρω αναφέρεται, πως «η αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία στη Λευκωσία είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή επεισοδίων σε ορισμένα σχολεία».

Αναλόγως των ευρημάτων των αστυνομικών ερευνών που διεξάγονται σχετικά με έκτροπα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε ορισμένα λύκεια, θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε μαθητές και μαθήτριες, όπου επιβάλλεται, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews

Send this to a friend