Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους
Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

 

 

Ρεκόρ σε παγκύπριο επίπεδο καταγράφουν, σύμφωνα με τους αρμόδιους τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, οι κοινότητες της επαρχίας Πάφου που προχωρούν εντός της τελευταίας διετίας σε εγκατάσταση υποδομών δωρεάν διαδικτύου σε δημόσιους χώρους. Δεκάδες κοινότητες της υπαίθρου, σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, προσφέρουν ήδη τη δωρεάν αυτή υπηρεσία, ενώ άλλες τόσες έχουν αιτηθεί ή είναι ήδη στο στάδιο της εγκατάστασης δωρεάν διαδικτύου.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με τη διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη παροχή αποτελεί πλέον την υπ’ αριθμό ένα προϋπόθεση έλευσης εγχώριου τουριστικού ρεύματος, κυρίως νεότερων ηλικιακών ομάδων, όπως διεφάνη και κατά τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και κατά την επιστροφή αποδήμων για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου στους χώρους καταγωγής τους τις μέρες αυτές.

«Είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επισκέπτες το καλοκαίρι ή σε περιόδους άλλων εορτών ρωτούν πρώτα-πρώτα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», ανέφερε εκπρόσωπος κοινότητας που μετέχει στις προσπάθειες αυτές. « Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από τέτοιες ενέργειες, που είναι πλέον απλές και μη δαπανηρές, μπορεί να υπάρξουν σημαντικά οφέλη. Για αυτό και η προσπάθειά μας ήταν να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα παροχής πριν την περίοδο των διακοπών του φετινού καλοκαιριού».

 

Η νέα αυτή τάση, που καταγράφεται διεθνώς και όχι μόνο στην Κύπρο, κατέστη πολύ περισσότερο σαφής φέτος, ανέφεραν στον «Φ» κοινοτικές Αρχές, αφού ειδικά φέτος είναι, όπως τόνισαν, συνεχείς οι «ενοχλήσεις» από απόδημους και άλλους επισκέπτες για το αν προσφέρεται η συγκεκριμένη παροχή.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend