ΚΥΠΡΟΣ:Οργή Τούρκων για «Φωτιά & τσεκούρι σε τουρκοπροσκυνημένους» σε τζαμί(ΦΩΤΟ)
Ως «επίθεση» χαρακτηρίζει το ΕΒΚΑΦ την ανάρτηση πανό έξω από τζαμί Μπαϊρακτάρ στη Λευκωσία το οποίο εντοπίστηκε να γράφει «Φωτιά και Τσεκούρι στους Τουρκοπροσκυνημένους της τουρκικής κατοχή». Το συγκεκριμένο πανό, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο υπογράφει η «Απελευθερωτική Επαναστατική Έπαλξη». Πάντως από μια πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν κάποια τέτοια οργάνωση να δραστηριοποιείται στην Κύπρο, γεγονός που εγείρει προβληματισμούς.
Ο Ταλίπ Αταλάι, επικεφαλής του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων του ψευδοκράτους, δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ότι το απειλητικό πανό που στοχεύει συγκεκριμένα την τουρκική εθνικότητα ήταν κρεμασμένο στο Τζαμί στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου.
Είπε ότι παρόμοιες πράξεις είναι «εξαιρετικά τρομακτικές, ασυνεπείς, άσχημες και ανυπόφορες ενέργειες που απαιτούν προληπτικά μέτρα αντί να καταδικαστούν».
Η Διεύθυνση του ΕVKAF δήλωσε ότι «παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία την επίθεση του Τζαμιού Λευκόζα Μπαϊρακτάρ, η οποία έλαβε χώρα μετά τις επιθέσεις του Τζαμιού Köprülü στη Λάρνακα και του Τζαμί Tuzla στη Λεμεσό».
Προέτρεψε μάλιστα την Κυπριακή Κυβέρνηση «να μην επιτρέψει πράξεις μίσους».
Φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τα πανό ανέβασε το μέλος των Unite Cyprus, Kemal Baykalli .
Στην ανάρτησή του Υποστηρίζει ότι «Δεν αποτελούν άμεση απειλή για τους Τούρκους, τους Τουρκοκύπριους ή τους Μουσουλμάνους, αλλά μια άμεση απειλή για τους Ελληνοκύπριους που υποστηρίζουν ένα ειρηνικό μέλλον στην Κύπρο. Η συμβολική αξία της δημοσίευσής τους στο τζαμί είναι αυτονόητη»
Ακολούθως ο ίδιος θέτει κάποια ερωτήματα:
«Η δημοσίευση απειλής μίσους / θανάτου σε δημόσιο χώρο θεωρείται έγκλημα στην Κυπριακή Δημοκρατία;
«Εάν όχι, σκοπεύετε να το κάνετε ποινικό αδίκημα; Αν ναι. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να βρείτε τους δράστες αυτού του εγκλήματος
«Τι είδους ενέργεια σκοπεύετε να κάνετε ενάντια στις ομάδες μίσους και τις ομάδες που χρησιμοποιούν συνεχώς μια γλώσσα μίσους;»
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με τα μηνύματα μίσους που γράφονται γύρω από το τζαμί στη Λεμεσό;»
«Μπορείτε να δείτε μια συσχέτιση που αγνοεί τις δραστηριότητες τέτοιων ομάδων και αυξημένο αριθμό τέτοιων συμβάντων; Θεωρείτε τα μηνύματα μίσους ως μια μορφή ελευθερίας δημοκρατικής έκφρασης; Ή τα θεωρείτε αποδεκτά εάν στρέφονται εναντίον ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας;»
Πηγή : Sigmalive