Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αλλαγή φρουράς σε Υπ.Δικαιοσύνης & Άμυνας – Παρέλαβαν επίσημα Γιολίτη-Πετρίδης
Αλλαγή φρουράς σε Υπ.Δικαιοσύνης & Άμυνας – Παρέλαβαν επίσημα Γιολίτη-Πετρίδης

Αλλαγή φρουράς σε Υπ.Δικαιοσύνης & Άμυνας – Παρέλαβαν επίσημα Γιολίτη-Πετρίδης

Πίστη και όρκο στο Σύνταγμα έδωσαν η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και ο νέος Υπουργός Άμυνας. Έμιλυ Γιολίτη και Χαράλαμπος Πετρίδης το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου διορίστηκαν και επίσημα.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για δύο κομβικής σημασίας Υπουργεία τα οποία είναι συνυφασμένα με τους κύριους στόχους της Κυβέρνησης.
Απευθυνόμενος στη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος σημείωσε πως οι γνώσεις, η επιστημονική κατάρτιση, οι δυνατότητες και ο επαγγελματισμός που την χαρακτηρίζουν, αποτέλεσαν και τα στοιχεία στα οποία εδράστηκε ο διορισμός της.
Αυτά, σημείωσε, είναι τα ισχυρά εχέγγυα για την επιτέλεση της απαιτητικής αποστολής που αναλαμβάνει.
Στη βάση των ίδιων αυστηρών κριτηρίων, συνέχισε, στην επιστημονική κατάρτιση και την προσφορά του στα αξιώματα που κλήθηκε να αναλάβει, διορίστηκε και ο νέος Υπουργός Άμυνας, που αναλαμβάνει το Υπουργείο σε μια καθοριστική περίοδο για την πατρίδα, είπε.
Στην ομιλία της η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλη Γιολίτη, μιλώντας εκ μέρους και του Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη, σημείωσε πως αισθάνονται και οι δύο ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης.
“Μεταφέρω τη βαθιά αίσθηση ευθύνης του Υπουργού Άμυνας για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει, ο οποίο και διαβεβαιώνει οτι θα εργαστεί σκληρά για την ενίσχυση της ΕΦ και τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ”, είπε η κ.Γιολίτη.
Η κ.Γιολίτη, μιλώντας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο και αναλαμβάνει, ανέφερε ότι θα αναζητήσει ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για ένα ισχυρό κράτος δικαίου.
Έχω προσωπική ευαισθησία στα ζητήματα δικαιοσύνης, σημείωσε.
Η δικαιοσύνη, τόνισε, οφείλει να είναι αυστηρή αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι αναλογική, αναμορφωτική και επιεικής.
Ως μητέρα εφήβου, ανέφερε παράλληλα, έχω ιδιαίτερη έγνοια για τα ναρκωτικά αλλά και την οδική ασφάλεια.
Τόνισε ότι θα εργαστεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα.
Υπόσχομαι να ξεπεράσω εαυτό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολίτων, κατέληξε.
Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των δυο Υπουργείων.
Η τελετή διορισμού του νέου Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Σάββα Αγγελίδη θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί.
Στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Υπηρεσία η τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους.
Στις 7 Ιουλίου θα γίνουν οι τελετές διορισμού της Νατάσας Πηλείδου στο Υπουργείο Ενέργειας και του Βασίλη Δημητριάδη στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend