Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Με το σταγονόμετρο οι πρώτοι τουρίστες
Με το σταγονόμετρο οι πρώτοι τουρίστες

Με το σταγονόμετρο οι πρώτοι τουρίστες

Άρχισαν δειλά- δειλά να φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες από Γερμανία και Ελβετία. Η ροή των πρώτων ημερών είναι αρκετά χαμηλή ενώ αφορά τουρίστες που επιλέγουν και κλείνουν μόνοι τους τις διακοπές τους στην Κύπρο. Ανάλογα με το πτητικό πρόγραμμα των εταιρειών, διαμορφώνεται και η τουριστική κίνηση στην χώρα.

Το μίγμα των επιβατών αφορά επαναπατρισθέντες, επισκέπτες σε συγγενείς και φίλους και τουρίστες. Όπως με την αγορά του Ισραήλ που έγιναν οι «πανηγυρισμοί» για την πρώτη άφιξη της πτήσης και μετά την αλλαγή στην επιδημιολογική κατηγορία μούδιασε κάπως ο τουριστικός κόσμος, έτσι και τώρα, οι τουριστικοί φορείς κρατούν μικρό καλάθι. Επίφοβη είναι η γερμανική αγορά η οποία προκαλεί ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα ελλοχεύοντας τον κίνδυνο να υποχωρήσει στην κατηγορία Β’.

Το 25% των ξενοδοχειακών μονάδων θα ανοίξει σε παγκύπρια βάση τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό αυτό θα ανέβει τον Αύγουστο, εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης. Ωστόσο, ο κ. Λοϊζίδης τονίζει ότι θα πρέπει να ανακοινωθούν ημερομηνίες για το άνοιγμα της Κύπρου στις κύριες μας αγορές. «Ο τουριστικός πράκτορας χρειάζεται περιθώριο προκειμένου να βάλει πτήσεις και να πουλήσει τα πακέτα του. Δεν μπορούν αυτά να γίνουν εν μια νυκτί.

Χρειάζονται αρκετές βδομάδες προετοιμασίας, γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση να ανακοινώσει ημερομηνίες- ενδεικτικές σ’ αυτό το στάδιο, ώστε να αρχίσουν να γίνονται προετοιμασίες», ανέφερε.

Πάντως, η TUIfly Ολλανδίας δημοσίευσε το πρόγραμμα πτήσεων που θα ισχύει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με δρομολόγια προς την Κύπρο. Ξεκινά από τις 9 Ιουλίου με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Άμστερνταμ για Πάφο. Επίσης, η Wizz Air ανακοίνωσε την ενίσχυση της βάσης της στη Λάρνακα με τρίτο αεροσκάφος, ξεκινώντας πέντε νέα δρομολόγια από Λάρνακα σε Παρίσι, Μποβέ, Αϊντχόβεν, Πράγα, Γκντανσκ και Ηράκλειο, ενώ θα αυξηθεί και η συχνότητα των πτήσεων στην Αθήνα. Τέλος, η Φινλανδία έδωσε στην Κύπρο ψήφο εμπιστοσύνης στη διαχείριση της κρίσης. Από τις 13 Ιουλίου η χώρα ανοίγει τα σύνορά της για επισκέπτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

Send this to a friend