Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στο Προεδρικό η επιστημονική ομάδα: Στο μικροσκόπιο οδοφράγματα και αεροδρόμια
Στο Προεδρικό η επιστημονική ομάδα: Στο μικροσκόπιο οδοφράγματα και αεροδρόμια

Στο Προεδρικό η επιστημονική ομάδα: Στο μικροσκόπιο οδοφράγματα και αεροδρόμια

 

 

Η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως διαμορφώνονται στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης, που θα έχει στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής (19/6) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τη συμμετοχή και του Συμπροέδρου της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδα Φυλακτού.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν η λειτουργία των αεροδρομίων, η κατάσταση, ενόψει της αναμονής τουριστών, και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Από αύριο θα σταματήσει ο εργαστηριακός έλεγχος των ταξιδιωτών από τις χώρες κατηγορίας Α.

Είναι σημαντικό η τ/κ πλευρά να αποστείλει το επιδημιολογικό δελτίο για την εικόνα στα κατεχόμενα, όπως έπραξε και η ε/κ πλευρά, τόνισε ο Λεωνίδας Φυλακτού στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα.

 

Μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Ιωάννου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα προβεί στις 11.30 σε δημόσιο απολογισμό για τις ενέργειες, που έγιναν για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χθες ο Υπουργός Υγείας είχε τηλεδιάσκεψη με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η πανδημία φανέρωσε αδυναμίες στον τομέα της δημόσιας υγείας στην ΕΕ, ενώ παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη για κοινή και συντονισμένη αντιμετώπιση των προκλήσεων και των προβλημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε την Επίτροπο της ΕΕ για τα μέτρα, που λήφθηκαν για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, που είχαν ως αποτέλεσμα η Κύπρος να παρουσιάζει σήμερα μια από τις καλύτερες επιδημιολογικές εικόνες στην Ευρώπη.

Send this to a friend