Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανοίγουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας
Ανοίγουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας

 

 

Κι ενώ το τοπίο όσον αφορά τον τουρισμό στο νησί μας εξακολουθεί να παραμένει θολό, άλλες οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να λειτουργήσουν από την 1η Ιουλίου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, μερικές από τις μονάδες που θ’ ανοίξουν την μεθεπόμενη Τετάρτη είναι το Sun Hall, το Golden Bay (στην ακτή Πύλας), το Indigo, το Livadhiotis και το Atrium Zenon.

Ορισμένα άλλα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν, μεν, πρόθεση ν’ ανοίξουν αρχές Ιουλίου, ωστόσο παραμένουν ερωτηματικά… Ήδη από τις αρχές του τρέχοντος μηνός είναι ανοικτές 12 ξενοδοχειακές μονάδες στη Λάρνακα και στις τουριστικές περιοχές Ορόκλινης-Πύλας.

 

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που λειτουργούν είναι το Lebay, το Radisson Blu, το Lordos Beach, το Opera, το Mikes Kanarium, το Flamingo, το Frangiorgio και το Josephine. Υπάρχουν, επίσης, μονάδες που υπολογίζουν να επαναλειτουργήσουν περί τα τέλη Ιουλίου, με αρχές Αυγούστου.

Οι υπόλοιποι ξενοδόχοι της πόλης δεν έχουν πάρει ακόμα τελεσίδικες αποφάσεις για την ακριβή ημερομηνία λειτουργίας των μονάδων τους ή εάν θ’ ανοίξουν τελικά αυτό το καλοκαίρι. Πολλά θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση των χωρών που αποτελούν τις κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου και κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των σκανδιναβικών χωρών.

Σε αντίθεση, όμως, με τα ξενοδοχεία της Λάρνακας, οι κρατήσεις των οποίων είναι ελάχιστες τη δεδομένη στιγμή, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα αγροτουριστικά καταλύματα της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, κυρίως από ντόπιους παραθεριστές.

Ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι αγροτουριστικές κλίνες της επαρχίας αναμένεται να είναι πλήρεις, καθότι οι πλείστοι Κύπριοι, λόγω της κρίσης του κορωνοιού, δεν πρόκειται το φετινό καλοκαίρι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όπως συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε, ότι η επαρχία Λάρνακας είναι η πρώτη παγκυπρίως σε αριθμό αγροτουριστικών κλινών.

Στην Αμμόχωστο

————————-

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τις προηγούμενες μέρες ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ ανακοίνωσε κατάλογο με περίπου 20 ξενοδοχειακές μονάδες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, οι οποίες πρόκειται ν’ ανοίξουν είτε τέλη Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου ή μέσα του επόμενου μήνα, ευελπιστώντας σε κάποιες κρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά και σε κρατήσεις από Κύπριους επισκέπτες.

Σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται από τον εσωτερικό τουρισμό για ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου (κυρίως τα Σαββατοκύριακα), ο τοπικός σύνδεσμος ξενοδόχων έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση ανανεωμένου καταλόγου τιμών, που θα περιλαμβάνει ειδικές προσφορές από τα ξενοδοχεία, τα συγκροτήματα οργανωμένων διαμερισμάτων και από τα τουριστικά χωριά της περιοχής.

Τα ειδικά πακέτα τιμών για τους Κύπριους παραθεριστές θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend