Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στην πόλη του Ζήνωνα και η παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Intercontinental
Στην πόλη του Ζήνωνα και η παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Intercontinental

Στην πόλη του Ζήνωνα και η παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Intercontinental

 

 

Το πρώτο Indigo Hotel της παγκόσμιας αλυσίδας ξενοδοχείων Intercontinental Hotels Group, ανοίγει τις επόμενες μέρες τις πύλες του, στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας, προσβλέποντας σε ικανοποιητικούς αριθμούς κρατήσεων τόσο από εσωτερικό, όσο και από εξωτερικό τουρισμό, εν’ όψει και της δεύτερης φάσης επαναλειτουργίας των αεροδρομίων.

Το ξενοδοχείο Indigo, που θα λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου (παρά το πρώην κοινοτικό κέντρο της Λάρνακας), ανοίγει την 1η Ιουλίου. Είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Quality Group και θα το διαχειρίζεται η εταιρεία Sunnyseeker.

Πρόκειται για Boutigue Hotel με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, που συνδυάζει το ύφος της περιοχής του Αγίου Λαζάρου και την ιστορία της Λάρνακας γενικότερα. Το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε πάνω σε δύο παλιά σπίτια της περιοχής και πιστεύεται ότι σύντομα θ’ αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην πόλη.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunnyseeker Μάριος Πολυβίου δήλωσε ότι το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 40 δωματίων (80 κλινών), το οποίο, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει εστιατόριο, εσωτερική αυλή, wine bar με μεγάλη γκάμα κυπριακών κρασιών και όχι μόνο και πισίνα στον 5ο όροφο του κτηρίου με εξαιρετική θέα της πόλης.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Indigo είναι και η προσβασιμότητά του, καθότι οι ένοικοι θα έχουν την ευχέρεια να μεταβούν, διανύοντας πολύ μικρή απόσταση, τόσο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όσο και στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Το Indigo ήταν προγραμματισμένο ν’ ανοίξει στις 2 Απριλίου, ωστόσο η λειτουργία του μετατέθηκε τρεις μήνες αργότερα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Το άνοιγμά του αποτελεί ρίσκο, καθότι ακόμα δεν υπάρχουν κρατήσεις από το εξωτερικό και οι μεγάλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Κύπρου, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, εξακολουθούν ν’ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ευελπιστούν ότι όσο περνά ο καιρός, η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη θα βελτιώνεται και ως εκ τούτου οι κρατήσεις τους προσεχείς μήνες θ’ αυξηθούν.

Radisson – Best Western

———————————

Η εταιρεία Sunnyseeker διαχειρίζεται κι άλλα ξενοδοχεία στη Λάρνακα, που ανήκουν σε ξακουστές αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως είναι το Radisson Blu, παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού, το οποίο ήδη έχει επαναλειτουργήσει μετά το λουκέτο του κορωνοιού.

Όσον αφορά το πολυτελές Radisson Beach Resort (το πρώην ξενοδοχείο Princess), ο Μάριος Πολυβίου ανέφερε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους κι εκτός απροόπτου αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2021. Αναφορικά με την παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Best Western, συνολικά τρεις μονάδες που θα φέρουν την συγκεκριμένη ονομασία θα λειτουργήσουν προσεχώς στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Το πρώτο Best Western που θα λειτουργήσει βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης. Το κτήριο έχει προ πολλού ολοκληρωθεί κι επρόκειτο να ανοίξει τον περασμένο Απρίλιο, αλλά η πανδημία ανέβαλε τη λειτουργία του. Εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θ’ ανοίξει τις πύλες του. Δύο Best Western Hotels προγραμματίζονται στην πόλη της Λάρνακας.

Το πρώτο θα λειτουργήσει επί της λεωφόρου Μακαρίου και το δεύτερο σε πάροδο της εμπορικής οδού Ζήνωνος Κιτιέως (πίσω από τα MacDonald’s των Φοινικούδων).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunnyseeker είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης πολεοδομικών αδειών και για τις δύο μονάδες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend