Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Mειώσεις μισθών πριν στεγνώσει το μελάνι των νέων μέτρων
Mειώσεις μισθών πριν στεγνώσει το μελάνι των νέων μέτρων

Mειώσεις μισθών πριν στεγνώσει το μελάνι των νέων μέτρων

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι με το οποίο γράφτηκαν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για στήριξη προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, οι καταγγελίες για παράνομες πρακτικές στα εργασιακά ξεκίνησαν να καταφθάνουν.

Αν και μόλις χθες, Τρίτη, κατά την κοινή διάσκεψη Τύπου των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, η Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε με σαφήνεια ότι απαγορεύονται οποιεσδήποτε μονομερείς κινήσεις εκ μέρους των εργοδοτών, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση μισθού, μείωση ωραρίου ή αποδέσμευση χωρίς συναίνεση, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, κάποιες επιχειρήσεις αποφάσισαν να μην συμμορφωθούν.

Μιλώντας στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) Αντρέας Μάτσας ανέφερε ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τις δηλώσεις της Υπουργού, πολλοί εργαζόμενοι έχουν τηλεφωνήσει στην συντεχνία για να καταγγείλουν μονομερείς παρεμβάσεις στα δικαιώματά τους.

 

 

Σύμφωνα με αυτές, οι εργοδότες ζήτησαν μείωση μισθών, υπό το πρόσχημα της μείωσης του εργάσιμου χρόνου, κάτι που αν γίνει μονομερώς, είναι παράνομο.

Send this to a friend