
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, οδηγήθηκε χθες ο 23χρονος, από τα Κλαυδιά, ο οποίος αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 21χρονης αδελφής του (με υπαίτια αμέλεια).
Να σημειωθεί, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας υιοθέτησε την εισήγηση των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας, όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα, η οποία προνοεί μέχρι και δια βίου φυλάκιση.
Η χθεσινή δικάσιμος ήταν ορισμένη για απαγγελία των τριών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο 23χρονος.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ενοχή στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής των οκτώ σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, που λείπουν από το σακίδιο που χρεώθηκε ως έφεδρος. Αντίθετα, παραδέχθηκε την κατηγορία της κακόβουλης πράξης, ότι δηλαδή εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, αποκόπτοντας με μαχαίρι τα μπροστινά φρένα του οχήματος.
Το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 30 Ιουνίου και μέχρι τότε ο 23χρονος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση αυτή θα είναι και η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας.
Την 1η Ιουλίου θα επιβληθεί ποινή στον 38 χρόνο, από την Πάφο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη στις δύο απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν, τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον τεσσάρων ατόμων σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και τον περασμένο Νοέμβριο εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος στη Λάρνακα. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι συνωμότησε για το φόνο επιχειρηματία τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα.
Ο 38χρονος, παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης στις απόπειρες φόνου, κατονομάζοντας τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που οργάνωσε τα δύο εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές. Ο ισοβίτης αρνήθηκε όλες τις βαρύτατες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και η υπόθεσή του είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6 Ιουλίου. Ο 38χρονος κρατείται σε ειδικό χώρο και προορίζεται από την Αστυνομία ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Μαμαλικόπουλου.
Πραγματοποιήθηκε, χθες στην παραλία Μακένζυ, μια συμβολική έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, στην παρουσία εκπροσώπων του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Εθνικού Χειριστή CYMEPA «Οι Φίλοι της Θάλασσας», η οποία σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του Προγράμματος για το 2020.