
Εθελοντές ξανακτίζουν την ελπίδα στο Ίδρυμα “Άγιος Γεώργιος” στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)
Εικόνες αγάπης συγκίνησης και ανθρωπιάς. Μία μέρα διαφορετική σήμερα για το ίδρυμα “Άγιος Γεώργιος”, στη Λάρνακα.
Δεκάδες εθελοντές από Κύπρο και Ισραήλ, ιδιωτικές εταιρείες και απλοί πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν το ίδρυμα που καταστράφηκε από τη φωτιά.
Και όλα αυτά, γιατί τα παιδιά θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Γιατί έχασαν το δικό τους περιβάλλον, το δικό τους δωμάτιο και τον δικό τους τρόπο ζωής..
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Μιχαλάκης Μάλλας ανέφερε ότι. Η μέρα ξεκίνησε διαφορετικά σήμερα. Ο σκοπός μας είναι να’ ρθουν τα παιδιά σπίτι τους.. Εδώ είναι το σπίτι τους. Θέλουμε να επιστρέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο». Η ομάδα της εβραϊκής συναγωγής προσπαθεί με εντατικούς ρυθμούς για την αποκατάσταση του ιδρύματος, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ο ανθρωπισμός δεν έχει σύνορα. Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, μας συγκινούν. «Πήραμε εκατοντάδες μηνύματα, τηλεφωνήματα συμπαράστασης και αγάπης. Η συμπαράσταση είναι άνευ προηγουμένου. Δεν ξανασυνάντησα έτσι, να πω τη λέξη αγάπη. Ο Πανιερώτατος χθες το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο να μας βοηθήσει με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, εδώ δίπλα.»
Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος λειτουργεί ως φιλανθρωπικό σωματείο από το 1992 και φιλοξενεί παιδιά με βαριές σωματικές και πνευματικές αναπηρίες που αδυνατούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: AlphaNews