Γυμνάσιο Κιτίου: Μαθητές και καθηγητές ερμήνευσαν το ποίημα «η Χιώτισσα» και συγκινούν… (βίντεο)
Το δικό τους τρόπο εν μέσω καραντίνας βρήκαν τα παιδιά του Γυμνασίου Κιτίου για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα και να μην αφήσουν τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου να πάνε χαμένοι.
Με μπροστάρη τον Λάρκου Λάρκου δημιούργησαν το πιο κάτω όμορφο βίντεο.
Κατά την εποχή της καραντίνας του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο κλιπ σε συνεργασία καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Κιτίου.
“Η Χιώτισσα” σε ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη θα ανέβαινε ως μουσικό δρώμενο κατά τον ενδοσχολικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2020, και ήταν έτοιμο προς παρουσίαση, λίγο πρίν την πανδημία του corona- virus! Έτσι από τα σπίτια τους στην απομόνωση, oι μαθητές και οι καθηγητές βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους και το μοντάζ της εικόνας έγινε στο στούντιο από τον Λάρκο Λάρκου, ο οποίος εκτός από τη μελοποίηση του έργου, την ενορχήστρωση και τη μίξη του ήχου είναι και καθηγητής Μουσικής στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.
Η ιστορία του μουσικού δρώμενου: Η Ελένη συνελήφθηκε από τους Τούρκους στην Χίο, κατά το 1821 και πουλήθηκε ως σκλάβα στην Λεμεσό, σε έναν Μπέη. Μια γριά, που προφανώς ήταν βαλτή από τον αδελφό της Χιώτισσας Ελένης, παρουσιάζεται ως ζητιάνα στο Σαράι που διαμένει η σκλάβα και, όταν η τελευταία της αποκαλύπτει ότι είναι Χριστιανή, καταστρώνουν επιτυχημένο σχέδιο φυγάδευσής της με το καράβι του αδελφού της.
Συμμετέχουν:
Καθηγητές: Μαρία Αντωνιάδου (ρκα και τραγούδι), Ρωξάνη Αντωνιάδου (τραγούδι), Μαρία Χριστοδούλου (τραγούδι), Μαριάννα Μουμτζή (κανονάκι), Λάρκος Λάρκου (λαούτο).
Μαθητές: Ανδρέας Πάμπου (ποιητής), Σαββίνα Ττοφαρή (Χιώτισσα), Φωτεινή Πέτρου (τραγούδι), Ελευθερία Αναστασίου (τραγούδι), Χριστοθέα Χριστοφόρου (τραγούδι), Χρίστος Σταύρου (μπεντίρ), Ευγένης Μανουήλ Κιτής (πλήκτρα).
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κιτίου και στους γονείς όλων των μαθητών για τη συναίνεσή τους στη δημοσιοποίηση του βίντεο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μαθητής Ανδρέας Πάμπου, στην αρχή του βίντεο, είναι απόγονος του ποιητή της “Χιώτισσας” Βασίλη Μιχαηλίδη.