Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ανανέωση κράτησης του 23χρονου
Ανανέωση κράτησης του 23χρονου

Ανανέωση κράτησης του 23χρονου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Πέμπτη (14/5) ο 23χρονος, προκειμένου η Αστυνομία να ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, σχετικά με την ανθρωποκτονία της 21χρονης αδελφής του Μαρίας.

Η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία συνέβη στις 5 Μαῒου στο σπίτι των δύο αδελφών, στο χωριό Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας. Ο νεαρός εμμένει στον ισχυρισμό του ότι ο θάνατος της αδελφής του ήταν ατύχημα και προκλήθηκε από εκπυρσοκρότηση του στρατιωτικού του τυφεκίου, τύπου G3.

Παρόλο που τη δεδομένη στιγμή εναντίον του 23χρονου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σε σχέση με την κατηγορία που θα του προσαχθεί όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και η υπόθεση καταχωρισθεί στο δικαστήριο. Ο 23χρονος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου που εκδόθηκε την επομένη της τραγωδίας (6/5).

Όπως πληροφορούμαστε, το ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, παρόλο που έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων μέχρι σήμερα από μέλη της Εθνικής Φρουράς (ο ύποπτος είναι έφεδρος σε μονάδα της Ε.Φ. και την συγκεκριμένη μέρα ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί για βολή) καθώς και από το οικογενειακό κι εργασιακό περιβάλλον του θύματος και του υπόπτου.

Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας αναμένει τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου που έγινε στο G3, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο το όπλο έπαθε εμπλοκή (όπως είναι ο ισχυρισμός του 23χρονου) ή όχι.

Η νεκροτομή

——————-

Θυμίζουμε, ότι τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό της 21χρονης Μαρίας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέτα συμπίπτουν με τους ισχυρισμούς του αδελφού της σε σχέση με την πορεία της βολίδας. Ότι, δηλαδή, η κοπέλα δέχθηκε τη σφαίρα από κοντινή απόσταση, όχι εξ’ επαφής, από πλάγια θέση και ότι την ώρα του πυροβολισμού τόσο το θύμα, όσο και ο ύποπτος φαίνεται ότι καθόντουσαν. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ήδη αξιολογούνται από τους ανακριτικές της υπόθεσης.

Ο επίλογος του δράματος γράφτηκε χθες το απόγευμα με την κηδεία της άτυχης Μαρίας Χάρπα, που ήταν δύο μηνών έγκυος και την ημέρα που σκοτώθηκε επρόκειτο να αρραβωνιαζόταν τον σύντροφό της. Η κηδεία της έγινε από τον ιερό ναό Αγίων Ραφαήλ και Βασιλείου, στο Καλό Χωριό Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend