Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Φυλακτού: Δεν ανοίγουν Μάη δημοτικά και νηπιαγωγεία
Φυλακτού: Δεν ανοίγουν Μάη δημοτικά και νηπιαγωγεία

Φυλακτού: Δεν ανοίγουν Μάη δημοτικά και νηπιαγωγεία

Δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία εντός του μήνα Μαΐου, ανέφερε σε δηλώσεις το ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι φορείς της Παιδείας με τον αρμόδιο Υπουργό, είπε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν τον Ιούνιου και μόνο για μερικές μέρες, η Ε’ και η Στ’ τάξη.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «δεν θα μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα τμήματα και αυτό που θα πω ξεκάθαρα είναι ότι η επαναλειτουργία σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης είτε είναι δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν τοποθετείται στη 2η φάση». Είπε επίσης πως «η όποια επιστροφή θα γίνει για τις μεγαλύτερες τάξεις. Ακόμη και αν γίνει μία επιστροφή τον Ιούνιο θα γίνει για τις μεγαλύτερες τάξεις για λίγες μέρες».

 

 

Εξήγησε επίσης πως η στοχοπροσήλωση του Υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα της τρίτης λυκείου. «Συνεπώς το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα είναι ότι μετακινείται η έναρξη λειτουργίας των δημοτικών», δήλωσε.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, ίσως και σήμερα, ενδέχεται να ανακοινωθεί και η ύλη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Send this to a friend