Νόστιμο κέικ βανίλιας με επικάλυψη από τυρί κρέμα
Η συνταγή είναι απο τις Breakfast Lovers
Aφράτο κέικ βανίλιας με επικάλυψη από τυρί κρέμα με φρέσκα μύρτιλα. Κλασσικό κέικ βανίλιας μεν, με την τσαχπινιά του όμως δε απο τα κορίτσια που αγαπούν το καλό πρωϊνό. Οι bloggers του breakfast lovers έφτιαξαν ένα κέικ με τον τέλειο συνδιασμό.
Υλικά
Για το κέικ της μαμάς:
150γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. ελαιόλαδο
250γρ. ζάχαρη (ή καστανή ζάχαρη)
4 αυγά μεγάλα
250 ml γάλα 1,5% (ή άλλο υποκατάστατο γάλακτος)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κοφτό baking powder
Για την επικάλυψη Τυριού Κρέμας με Φρέσκα Μύρτιλα
¼ φλ. φρέσκα μύρτιλα. (αν χρησιμοποιήσουμε κατάψυξης, φροντίζουμε να ξεπαγώσουν και να τα στραγγίσουμε καλά)
150γρ. τυρί κρέμα light
1 κουταλιά μέλι
Κατευθύνσεις
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά (πχ με μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ενα μαλακό αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.*
Σε χαμηλή ταχύτητα μίξερ, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε καλά. Αν χωρίσουμε τα ασπράδια, τα προσθέτουμε σε αυτό το σημείο μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και προσθέτουμε το μείγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένο στενόμακρο ταψάκι για κέικ.
Ψήνουμε για 50 λεπτά. Για να διαπιστώσουμε οτι το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπούμε με ενα μαχαίρι και προσέχουμε αν βγεί καθαρό.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη: αναμειγνύουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τα μύρτιλα και το μέλι προσέχοντας να μην βγεί πολύ αραιό μείγμα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και αλείφουμε το τυρί κρέμα από πάνω.
* Tip για αφράτο κέικ: Μπορούμε προαιρετικά να χωρίσουμε τους κρόκους με τα ασπράδια των αυγών, και να χτυπήσουμε στο μείγμα αρχικά τους κρόκους και σε επόμενο στάδιο , μετά το αλεύρι , τα ασπράδια χτυπημένα σαν μαρέγκα.