Το μυστικό που απογειώνει τη χωριάτικη σαλάτα
Ας το παραδεχτούμε, η καλύτερη σαλάτα είναι η χωριάτικη σαλάτα. Όταν φτιαχτεί σωστά βέβαια. Πρώτα ας επαναλάβουμε κάποια από τα γνωστά μυστικά για τη σωστή χωριάτικη. Μην βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο, γιατί χάνουν τη νοστιμιά τους. Χρησιμοποιήστε ντοματίνια αντί ντομάτες τον χειμώνα, γιατί είναι πιο γευστικά. Ή επιλέξτε ντομάτες Κρήτης, επειδή έχει περισσότερο ήλιο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι πιθανότερο να είναι πιο νόστιμες.
Όλα ψιλοκομμένα
Αν ας πούμε έχετε ντοματίνια κόψτε τα στα τρία (αντίστοιχα μικρό μέγεθος και για το αν έχετε ντομάτα) και την κάθε ροδέλα αγγούρι κόψτε τη στα δύο ή στα τέσσερα. Αντίστοιχα ψιλοκόψτε και την πιπεριά, αλλά και την ελιά (αφού βγάλετε το κουκούτσι). Αυτό όμως που πρέπει να ψιλοκόψετε πάση θυσία είναι το κρεμμύδι, κόβοντας το όσο πιο λεπτό και διάφανο μπορείτε με μήκος 1 εκατοστό και πλάτος μηδαμινό.
Μία κουταλιά άλμη
Και τώρα το μεγάλο μυστικό. Θρυμματίστε τη φέτα με το χέρι και ρίξτε τη μέσα στη σαλάτα σας μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από την άλμη της. Μετά ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη (και κάπαρη αν είστε φίλοι της) και είστε έτοιμοι.
Έτσι με κάθε μπουκιά γεύεστε όλα τα υλικά της χωριάτικης. Το κρεμμύδι είναι τόσο ψιλοκομμένο που δεν σας κάθεται βαρύ, η ντομάτα αφήνει όλα τα ζουμιά της μέσα στη σαλάτα και η άλμη ενισχύει τη γεύση της φέτας μέσα στη χωριάτικη