Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δημοτικά:Στον «πάγο» η εκπαίδευση-Τι λένε οι δάσκαλοι για παράταση χρονιάς
Δημοτικά:Στον «πάγο» η εκπαίδευση-Τι λένε οι δάσκαλοι για παράταση χρονιάς

Δημοτικά:Στον «πάγο» η εκπαίδευση-Τι λένε οι δάσκαλοι για παράταση χρονιάς

 

 

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται, το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα δημοτικά σχολεία, κυρίως στη Σύγχρονη εκπαίδευση -όπως έχει καταγραφεί από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας- που αφορά τα παιδιά της Ε΄και Στ΄ τάξης του Δημοτικού.

Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου έφερε την αντίδραση της εκπαιδευτικής οργάνωσης των δασκάλων, ΠΟΕΔ, και με επιστολή τους ζήτησαν από τα μέλη τους να μην εφαρμόσουν τις σχετικές οδηγίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να πιστεύεται ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν στην Σύγχρονη εκπαίδευση.

 

«Οι εκπαιδευτικοί και όλα τα σχολεία είναι πανέτοιμοι να μπουν στην ηλεκτρονική τάξη. Το ζήτημα που προέκυψε και η αντίδραση μας προκύπτει από τον γεγονός κάναμε μια συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας στις 9 του Απρίλη και η απόφαση ήταν να προχωρήσουμε στην Σύγχρονη εκπαίδευση για την Ε΄και Στ΄τάξη του Δημοτικού χωρίς από αποκλειστεί κάποιο από τα παιδιά.Είχαμε ένα αριθμό γύρω στα 1500 παιδιά που θα έπρεπε να τα προστατέψουμε», εξήγησε.
Πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔ «ανέμενε μια εγκύκλιο που να σημειώνει ότι ξεκινάει η εκπαίδευση για αυτά τα παιδιά και τα ταμπλετ έρχονται. Δε θα ήταν πρόβλημα εάν υπήρξε καθυστέρηση. Αντί αυτού η εγκύκλιος μας αιφνιδίασε γιατί εντάσσει στο πρόγραμμα άλλα 35 χιλιάδες παιδιά που είναι μικρότερα και δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν ανάγκες για εξοπλισμό».

Η γραμματεία της ΠΟΕΔ θα έχει την Πέμπτη, 30 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου όπου σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού θα καταθέσουν πρόταση.

«Θα ζητήσουμε να κρατήσουμε τον σχεδιασμό για την Ε΄και Στ΄Δημοτικού και να συνεχίσουμε με τα μικρότερα παιδιά όπως μέχρι σήμερα την Ασύγχρονη εκπαίδευση. Βασικό ερώτημα που θέτουμε είναι εάν του Υπουργείο θέλει να αφήσει κάποια παιδιά εκτός», είπε

Ερωτηθείς εάν οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι σε περίπτωση παράτασης της σχολικής χρονιάς ο κος Φυλακτού είναι ευχή των εκπαιδευτικών να ανοίξουν τα σχολεία όσο πιο νωρίς γίνεται ώστε να περισώσουν όσο περισσότερα γίνεται από τη χρονιά.

«Στη Δημοτική εκπαίδευση, με σωστό σχεδιασμό η χρονιά θα καλυφθεί ακόμη και την αρχή της σχολική χρονιάς. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι θα πει το υπουργεί», ανέφερε τέλος.

Απάντηση για τα όσα συζητιούνται σχετικά με τις ελλείψεις στον εξοπλισμό έδωσε την Παρασκευή μιλώντας στο SigmaLive, ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend