Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Διευθυντής του Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης Δρ. Κωνσταντίνου αποκλειστικά στο LarnakaOnline για τον χθεσινό σεισμό
Ο Διευθυντής του Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης Δρ. Κωνσταντίνου αποκλειστικά στο LarnakaOnline για τον χθεσινό σεισμό

Ο Διευθυντής του Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης Δρ. Κωνσταντίνου αποκλειστικά στο LarnakaOnline για τον χθεσινό σεισμό

Όσον αφορά το σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρνακα, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου,ανέφερε στο Larnakaonline ότι “ο σεισμός σημειώθηκε 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Επαρχίας Λάρνακας και ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ”.

Σύμφωνα πάντα με τον Δρ. Κωνσταντίνου “ο χθεσινός σεισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, επομένως δεν αναμένονται άλλοι μετασεισμοί, γιατί όπως μας εξήγησε μετασεισμούς δίνει ένας μεγάλος σεισμός. Φυσικά παρακολουθούμε τη δραστηριότητα και δεν έχουμε δει οτιδήποτε άλλο σημαντικό που χρίζει ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, η Κύπρος βρίσκεται σε μια σεισμογενή περιοχή, επομένως, συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι να έχουμε υποδομές και γενικότερα το δομημένο περιβάλλον μας, να είναι τέτοιο που να μπορεί να αντεπεξέρχεται όταν θα συμβούν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία θα συμβούν κάποια στιγμή”.

 

 

Σε μια άλλη ερώτηση μας, αν ο χθεσινός σεισμός της Λάρνακας, συνδέεται με το σεισμό που έγινε χθες το πρωί στη Πάφο ο Δρ. Κωνσταντίνου μας ανέφερε ότι “προφανώς δεν έχουν καμία σχέση, διότι είναι μικρά γεγονότα. Σεισμός είναι η ενέργεια που απελευθερώνεται από το σπάσιμο των πετρωμάτων στο εσωτερικό της γης. Όσο πιο μεγάλο είναι το σπάσιμο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενέργεια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο σεισμός και τόσο μεγαλύτερη περιοχή επηρεάζει. Άρα ένας μικρός σεισμός σημαίνει ότι είναι μικρό το σπάσιμο και τότε είναι τοπικό, άρα ένα τοπικό σπάσιμο δεν επηρεάζει μια μεγάλη περιοχή”, κατέληξε ο Δρ. Κωνσταντίνου.

Ειρήνη Αντωνίου

Send this to a friend