Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κορωνοϊός:«Τυχαίοι» έλεγχοι δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης
Κορωνοϊός:«Τυχαίοι» έλεγχοι δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης

Κορωνοϊός:«Τυχαίοι» έλεγχοι δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης

 

 

Στα 695 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 12.

Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 33 κρούσματα. Πρόκειται για 13 άτομα, που εντοπίστηκαν, μέσω ιχνηλάτησης, ένα άτομο, που επαναπατρίστηκε, 16 άτομα από μονάδα αρτοποιείου και 3 άτομα από τις 20,000 διαγνώσεις, που εμπίπτουν στη μελέτη των επαγγελματιών.

Διάχυτη είναι η ανησυχία της επιδημιολογικής και επιστημονικής ομάδα του Υπουργείου Υγείας ότι ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και μεταδίδεται.

 

Τα στοιχεία δείχνουν διασπορά του ιού στην κυπριακή κοινωνία, σε χώρους, που εξυπηρετούν μαζικά πολίτες, ενώ οι συγκεκριμένοι πολίτες υπεβλήθησαν «τυχαία» σε έλεγχο και αν το κράτος δεν προχωρούσε στη συγκεκριμένη διαδικασία, θα έμεναν κατά πάσα πιθανότητα αδιάγνωστοι.

Οι υγειονομικοί λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιούν καθημερινά δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν μαζικά πολίτες, καθώς τα κρούσματα σε υπεραγορά και παρασκευαστήριο αρτοποιείου θορύβησαν τις Αρχές.

Λόγω της ανησυχίας που δημιουργήθηκε από τα κρούσματα σε φούρνο και υπεραγορά, ο Δρ. Κωστρίκης σε δηλώσεις του με το πέρας της καθιερωμένης ενημέρωσης το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, είπε ότι επαφή σύμφωνα με την Μονάδα ενός κρούσματος νοείται η παρουσία μαζί του στον ίδιο χώρο και η συναναστροφή για συνεχιζόμενο διάστημα πέραν των 15 λεπτών.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η εταιρεία Α. Ζορμπάς & Υιοί Λτδ, όσο και οι Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Εξάλλου, για την εμπειρία του και την μάχη που έδωσε ο ίδιος με τον κορωνοϊό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ ο Πνευμονολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δρ. Άδωνης Ελευθερίου.

Επίσης, θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Νέα Υόρκη, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), εξαιτίας της «κακής» διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού που του προσάπτει.

Send this to a friend