Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τι απαγορεύεται να πωλούν οι υπεραγορές
Τι απαγορεύεται να πωλούν οι υπεραγορές

Τι απαγορεύεται να πωλούν οι υπεραγορές

 

 

Με επιστολή του προς το Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενημερώνει τι μπορεί να πωλείται και τι όχι στις υπεραγορές, μετά τα διατάγματα Μαρτίου για τον καθορισμό μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. 44 που αφορά το Λιανικό Εμπόριο, υπάρχει γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα η οποία αναφέρει:

Α) Με δεδομένο ότι με το Διάταγμα αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που ασχολούνται με την πώληση πχ ηλεκτρικών συσκευών, ειδών ένδυσης, υπόδησης κλπ, έπεται ότι είναι ανεπίτρεπτο οι εν λόγω υπεραγορές, ή οποιεσδήποτε άλλες να πωλούν από τα υποστατικά τους προϊόντα λιανικού εμπορίου τα οποία διατίθεντο και από αντίστοιχες επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται.

 

Β) Από την άλλη, είναι επιτρεπτή, η πώληση από αυτές τις υπεραγορές οποιωνδήποτε προϊόντων πέραν τροφίμων και ποτών, τα οποία πωλούνται από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί. Αναφορικά με αυτό, υπάρχει η δυνατότητα πώλησης από τις υπεραγορές, προϊόντων τα οποία πωλούνται από τις επιχειρήσεις εκείνες λιανικού εμπορίου, οι οποίες δυνάμει του Κανονισμού 2(γ)(ν) εξαιρούνται από την αναστολή λειτουργίας και συνεχίζουν τη λειτουργία τους όπως είναι πχ επιχειρήσεις πωλήσεις ζωοτροφών, γεωργικού εξοπλισμού, ανθέων, καθαριστήρια ρούχων. Η πώληση αυτών των προϊόντων ή υπηρεσιών από υπεραγορές είναι επιτρεπτή.

Ουσιαστικά αυτό που σημειώνει η επιστολή του Υπουργού είναι ότι, όσες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και παρόμοια προϊόντα τους βρίσκονται και στα ράφια των υπεραγορών, δεν θα πρέπει να πωλούνται από τις υπεραγορές.

Πηγή: Insider

Send this to a friend