Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Σε αδήριτη ανάγκη» δεν χρειάζεται sms
«Σε αδήριτη ανάγκη» δεν χρειάζεται sms

«Σε αδήριτη ανάγκη» δεν χρειάζεται sms

 

 

Το δικαίωμα των πολιτών να μετακινούνται σε περιπτώσεις «αδήριτης ανάγκης», ακόμα και όταν έχουν χρησιμοποιήσει το ένα γραπτό μήνυμα που δικαιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε στο σχετικό Διάταγμα βάσει, του οποίου εξαιρείται από τους περιορισμούς η «μετακίνηση για σκοπούς αδήριτης ανάγκης, όπως η μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθουν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή/και η μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο».

 

Όπως εξήγησε ο κ. Νουρής, για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα οι πολίτες «θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν αποδεικτικό στοιχείο του λόγου μετακίνησής τους, τον οποίο οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν».
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε και τον τρόπο, με τον οποίο διακινούνται οι φαρμακοποιοί οι οποίοι διανυκτερεύουν προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου «καθημερινά, για τις συνήθεις ώρες εργασίας τους οι φαρμακοποιοί μπορούν να διακινούνται με έντυπο «Α». Κατά τις μέρες που ένα φαρμακείο διανυκτερεύει ο φαρμακοποιός επειδή κατατάσσεται στα πρόσωπα στα οποία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα διατηρεί αφενός μεν το φαρμακείο του ανοικτό μέχρι τις 22:00 (μέχρι 30/4), θα μπορεί δε να επιστρέψει στην κατοικία του χωρίς κανένα πρόβλημα, νοουμένου ότι θα έχει σωστά συμπληρωμένο το Έντυπο «Α» «στο οποίο θα αναγράφεται ότι είναι σε καθήκον μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας. (Σε έλεγχο θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι είναι όντως σε διανυκτέρευση).»

 

Με το ίδιο έντυπο «θα του επιτρέπεται η εκ νέου μετάβαση στο φαρμακείο μετά τις 22.00 και μέχρι το πρωί για την εξυπηρέτηση των όποιων έκτακτων περιστατικών».

 

Πηγή: O Φιλελεύθερος

Send this to a friend