Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αύξηση υπόπτων κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας
Αύξηση υπόπτων κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Αύξηση υπόπτων κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας

 

 

Δεν λένε να εκλείψουν τα ύποπτα κρούσματα κορωνοιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Αντίθετα, ολοένα και αυξάνονται, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στο νοσοκομείο και στο κοινό.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνολικά 23 άνθρωποι, που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα του ιού, νοσηλεύονταν χθες στο νοσηλευτήριο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους. Τα πλείστα απ’ αυτά, 18 στο σύνολο, νοσηλεύονταν στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου. Η ομάδα επαγγελματιών υγείας πρώτης γραμμής στο Νοσοκομείο Λάρνακας παραμένει σ’ επιφυλακή, ενώ τα τελευταία 24ωρα στο νοσηλευτήριο εντοπίστηκαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν έναν επαγγελματία υγείας κι έναν ασθενή.

Στο μεταξύ, πέραν των 80 προσώπων από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας έδωσαν δείγμα για κορωνοϊό, ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (15/4). Μετά την επιβεβαίωση ότι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας, κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους δημόσιας υγείας, όπως η δειγματοληψία διενεργηθεί σε όλο το προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

 

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» από τις 11 περασμένου Μαρτίου, χθες νοσηλεύονταν 25 ασθενείς θετικοί με κορωνοϊό, δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, διότι χρειάζονταν πιο στενή παρακολούθηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η κατάσταση της υγείας σχεδόν όλων των ασθενών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ήταν καλή και διαχειρίσιμη, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend