Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σήμερα και αύριο φτιάχνουμε brunch πιάτα παρέα με το brunching.collection
Σήμερα και αύριο φτιάχνουμε brunch πιάτα παρέα με το brunching.collection

Σήμερα και αύριο φτιάχνουμε brunch πιάτα παρέα με το brunching.collection

Η graphic designer, Άντρια Πέτρου, από τη Λάρνακα και το brand της brunching.collection μας κάνουν παρέα κατά την διάρκεια της καραντίνας και μας χαρίζουν μοναδικές γεύσεις για brunch.

Μια πρωτοβουλία της Άντριας, είναι μέσα από το account brunching.collection στο Instagram, όπου θα φιλοξενήσει καταξιωμένους chef σε live μετάδοση και θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές για ιδιαίτερα brunch πιάτα.

Πιο κάτω θα βρείτε τις συνταγές που θα παρουσιάσει σήμερα, Σάββατο (11/4) και άυριο Κυριακή (12/4).

Οι live μεταδόσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα σήμερα και αύριο.

Σάββατο (11/4)

Εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί από την Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας Ελένη Μιχαήλ (@regenerativenomad), σε συνεργασία με τον Δανό Σεφ Κάσπερ Λάρσεν από τη
Κοπεγχάγη (@vikingchefs), αποκλειστικά για το @BrunchingCollection της Άντριας
Πέτρου.

Συνταγή ζύμης
400 ml χλιαρό νερό
5 γρ. μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
450 γρ. αλεύρι σίτου (ή 50/50 με αλεύρι σίκαλης)

Εκτέλεση
1. Ενεργοποιήστε τη μαγιά σε ένα μπολ με λίγο νερό, μαζί με τη ζάχαρη και
ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
2. Σε μία λεκάνη κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το αλάτι.
3. Έπειτα, αναμιγνύετε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα
μαζεύοντας τη ζύμη σε μία μπάλα.
4. Καλύψτε το μπολ με ένα κομμάτι οικιακής μεμβράνης έτσι ώστε να διατηρηθεί η
υγρασία.
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 7 μέχρι και 10 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα.
6. Πασπαλίζετε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγετε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι
ούτως ώστε η ζύμη να είναι ελαστική και να μην κολλά στα δάκτυλα.
7. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί
ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
8. Βάλτε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για τα πρώτα 10
λεπτά – και στους 225 βαθμούς για τα υπόλοιπα 10 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος
ψησίματος είναι περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Κυριακή (12/4)

Shakshuka με μια διαφορετική πινελιά απο την κλασική

Απο την Κλειώ Χρυσανδρέα, απόφοιτο του Culinary Arts academy Switzerland και την ιδιοκτήτρια του Brunching Collection Άντρια Πέτρου

Υλικά:

• 800 γρ ώριμες ντομάτες ή 2 κονσέρβες

• 2 κ.γ ντοματοπελτέ

• 1 κρεμμύδι

• 1 κόκκινη πιπεριά

• 2 σκελίδες σκόρδο

• Κύμινο αλεσμένο

• Πιπέρι Cayenne αλεσμένο ή μπούκοβο

• Πάπρικα αλεσμένη

• 1 κ.γ ζάχαρη

• Αλάτι και πιπέρι

• 4-5 αυγά, ανάλογα με τα άτομa

Βίγκαν Shakshuka

Η βασική μας συνταγή χωρίς τα αυγά

Επιλέξτε οποιοδήποτε από τα παρακάτω υλικά:

• 4 μανιτάρια

• 1 καρότο

• 180 γρ ρεβύθια/φασόλια ξερά ή κονσέρβα
Για ξερά ρεβύθια/φασόλια μουλιάστε από το βράδυ και ψήστε τα για 50′ ή όσο πάρουν πριν απο το live

• 1 ματσάκι σπανάκι ή kale

• 1 κολοκύθI

Γαρνιτούρες:

• Φρέσκος μαϊντανός/ φρέσκο κόλιαντρο

• Φέτα (προαιρετικά)

• Μαύρες ελιές σε ροδέλες (προαιρετικά)

Σερβίρουμε με: χωριάτικο ψωμί/πίτες/naan bread (ινδικές πίτες), φέτες αβοκάντο, γιαούρτι

Naan bread (Ινδικές πίτες)

• 1 σακουλάκι ξηρή μαγιά (7γρ)

• 2 κ.γ ζάχαρη

• 300 γρ δυνατό άσπρο αλεύρι/χωριάτικο αλεύρι

• 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

• 150 γρ γιαούρτι

• 1 κ.σ μαύρο Κύμινο σε σπόρους (προαιρετικά)

Send this to a friend