Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στη μάχη της πανδημίας και η ΠΟΕΔ
Στη μάχη της πανδημίας και η ΠΟΕΔ

Στη μάχη της πανδημίας και η ΠΟΕΔ

 

 

Ολόκληρο μηχανισμό έστησε στα γραφεία της στη Λευκωσία η ΠΟΕΔ, συμβάλλοντας εθελοντικά αλλά ταυτόχρονα σημαντικά, στην προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή την περίοδο από το υπουργείο Υγείας για διάφορες πτυχές που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στο κτήριο της οργάνωσης των δασκάλων στην Αγλαντζιά, έχει μεταφερθεί ένα από τα Τμήματα του υπουργείου Υγείας που δουλεύουν ασταμάτητα αυτές τις μέρες και μαζί με τους δασκάλους εθελοντές βρίσκονται σε επαφή με εκατοντάδες συνανθρώπων μας καθημερινά.

Μιλώντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, για τις υπηρεσίες που προσφέρει από εκεί η οργάνωση και οι εθελοντές, ανέφερε πως έχουν οριστεί τρεις βάρδιες από περίπου 12 – 15 άτομα, τα οποία βρίσκονται στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και στην παρακολούθηση ειδικής πλατφόρμας. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα καταχωρούνται τα στοιχεία όσων έχουν εμφανίσει διάφορα συμπτώματα, από τους προσωπικούς τους γιατρούς και το 1420. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το τηλεφωνικό κέντρο να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους αυτούς, να ρωτήσει για την κατάστασή τους και να τους κλείσει ραντεβού για τη διεξαγωγή του τεστ για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, πέραν από αυτό το κομμάτι, οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, είναι επιφορτισμένοι και με την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων σε άτομα που έχουν υποβληθεί στο τεστ.

Ο κ. Φυλακτού υπογράμμισε πως ο μηχανισμός στο οίκημα της ΠΟΕΔ στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και συγκεκριμένα μέσα σε τρεις μέρες και λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και πολύ αποτελεσματικά, καθώς οι εργασίες διεκπεραιώνονται με τρόπο που δεν αφήνουν εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα.

 

Σημειώνεται ότι πέραν του αριθμού των εκπαιδευτικών που ήδη αξιοποιούνται στις βάρδιες στα γραφεία της ΠΟΕΔ, υπάρχει κι ένας άλλος αριθμός που αναμένει να βοηθήσει όταν του ζητηθεί.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, η ΠΟΕΔ αγόρασε και απέστειλε στην Πάφο, υλικά για κατασκευή 1.000 προστατευτικών μασκών για τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, ενώ σύντομα αναμένονται νέα και για τις υπόλοιπες επαρχίες.

Όσον αφορά στους καθηγητές που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται, η ΟΕΛΜΕΚ πρόσφατα ενημέρωσε πως τα ονόματά τους έχουν ήδη αποσταλεί στον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος θα προβεί στις δέουσες ενέργειες. Η οργάνωση των καθηγητών σημείωσε πως «τέτοιες αλτρουιστικές ενέργειες τιμούν, αναμφισβήτητα, πρωτίστως τους εκπαιδευτικούς εκείνους που επέδειξαν άμεσο ενδιαφέρον, αλλά και στο πρόσωπό τους τιμάται ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα που πάντοτε δηλώνει την ετοιμότητα και προθυμία της να συνδράμει σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας και γενικά οι συνάνθρωποί μας».

Send this to a friend