Δεκαπέντε νοσηλευτές αποστέλλει το ΓΝ Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αναφοράς
Δεκαπέντε νοσηλευτές για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, αποστέλλει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου.
Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι «λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και σε μια προσπάθεια για στήριξη των επαγγελματιών υγείας, αποστέλλονται 15 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Λάρνακας, με στόχο να ενισχύσουν την ομάδα πρώτης γραμμής».
Πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Λάρνακας «σήμερα άρχισαν να λειτουργούν τέσσερα απομονωμένα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια που προσφέρουν βραχεία νοσηλεία σε ενήλικες ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρις ότου παραληφθούν τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους. Σε περίπτωση που οι ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό τότε αποστέλνονται για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου».
Ανέφερε επίσης πως «για τις ανάγκες των γιατρών έχουν παραγγελθεί και αναμένονται τέσσερα λυόμενα γραφεία. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν τέσσερα λυόμενα δωμάτια ώστε να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα λίγων ωρών και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας τους, θα μεταφέρονται για περαιτέρω φροντίδα στους θαλάμους του Νοσοκομείου Λάρνακας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καροτσάκης εξήγησε ότι «σε περίπτωση που στο Νοσοκομείο προσέρχονται στο ΤΑΕΠ ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα (περιστατικά) για κορωνοϊό, θα εξετάζονται σε ξεχωριστό χώρο από γιατρό. Σε περίπτωση που ένας ασθενής χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία θα μεταφέρεται στον θάλαμο των ύποπτων περιστατικών, δηλαδή στα δωμάτια βραχείας νοσηλείας τα οποία θα αυξηθούν την επόμενη εβδομάδα σε 15, με προοπτική να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καροτσάκης είπε πως «όλοι οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως ύποπτα κρούσματα και οι γιατροί και νοσηλευτές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Από τους ασθενείς θα λαμβάνονται δείγματα για (τεστ για) κορωνοϊό και σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αλλά χρειάζονται φροντίδα, είτε θα αποστέλλονται σπίτι τους είτε θα στέλνονται στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας».
Σημείωσε ακόμα ότι «στις διάφορες Κλινικές του Νοσοκομείου Λάρνακας φιλοξενούνται ασθενείς οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για κορωνοϊό είναι αρνητικά, εντούτοις ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους, κρατούνται για 14 μέρες. Στόχος είναι οι ασθενείς αυτοί να παρακολουθούνται και να είναι απομονωμένοι σε περίπτωση που αναπτύξουν συμπτώματα κορωνοϊού».
Αναφορικά με τους ανήλικους, ο Γιώργος Καροτσάκης είπε πως «δημιουργήθηκε χώρος όπου τα παιδιά θα εξετάζονται από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου και αναλόγως θα λαμβάνεται δείγμα για κορωνοϊό. Σε περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί με κορωνοϊό τότε θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, ενώ, αναλόγως με την κατάσταση της υγείας τους, θα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρνακας».
Εξήγησε πως «η συγκεκριμένη διαδικασία για τους ανήλικους στοχεύει στην προστασία των παιδιών αλλά ταυτόχρονα των επαγγελματιών υγείας και των νοσηλευτών».
Διαβαστε επισης