Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έρημη πολιτεία οι Φοινικούδες
Έρημη πολιτεία οι Φοινικούδες

Έρημη πολιτεία οι Φοινικούδες

 

 

Δεν κινείται ψυχή στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Μετά τα νέα δραστικά μέτρα που εξήγγειλε την περασμένη Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού, η ξακουστή παραλία της Λάρνακας μοιάζει μ’ έρημη πολιτεία.

Όλα τα καφεστιατόρια και οι μπιραρίες έβαλαν προσωρινά λουκέτο, ενώ η κίνηση στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά διαμερίσματα που παραμένουν ακόμα ανοικτά είναι περιορισμένη. Η κίνηση στον παραλιακό πεζόδρομο είναι ελάχιστη. Οι μόνοι που κυκλοφορούσαν χθες το πρωί ήταν μερικοί Ινδοί εργάτες ή φοιτητές…

Ένα παραλιακό μέτωπο που έσφυζε από ζωή χειμώνα καλοκαίρι, ωστόσο από το βράδυ της περασμένης Κυριακής είναι πια ερειπωμένο. Μόνο τα περίπτερα προς την πλευρά της παραλίας παρέμειναν ανοικτά, αλλά κι αυτά με ελάχιστο κύκλο εργασίας.

 

«Μόνο την τελευταία εβδομάδα ο κύκλος εργασίας μας μειώθηκε κατά 40%-50% σε σύγκριση με πέρσι τέτοια εποχή.

Μετά τα νέα δραστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, πολύ φοβάμαι ότι θα υποχρεωθούμε να κλείσουμε κι εμείς, αφού δεν υπάρχει καθόλου κίνηση», μας είπε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος τουριστικών ειδών που βρίσκεται σε πάροδο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών.

Την ίδια τραγική εικόνα παρουσιάζει η ακτή Μακένζι. Τα παραλιακά κέντρα αναψυχής και τα εστιατόρια, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοιμάζονταν για να υποδεχθούν την νέα καλοκαιρινή τουριστική χρονιά, έχουν βάλει λουκέτο, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να γνωρίζουν πότε θ’ επαναλειτουργήσουν. Ξεκρέμαστοι παραμένουν και οι υπάλληλοι όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Γενικότερα, το πλήγμα στην περιοχή Μακένζι είναι τεράστιο εξαιτίας των μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού, καθότι η εν λόγω περιοχή θεωρείται η πιο ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια, με την ανέγερση και λειτουργία πολλών νέων πολυτελών τουριστικών διαμερισμάτων, τα πλείστα από τα οποία αποτελούν ξένες επενδύσεις.

Η ακύρωση, ωστόσο, πολλών κρατήσεων για τους προσεχείς μήνες, επέφερε μεγάλη ζημιά στους ιδιοκτήτες των τουριστικών διαμερισμάτων. Άδειους δρόμους συναντούσε κανείς χθες και στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Τα πλείστα καταστήματα στις οδούς Ερμού και Ζήνωνος ήταν ανοικτά, αλλά η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη. Πού καιρός για ψώνια…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend