Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό
Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση του κορωνοϊού που εκδηλώθηκε στην κινέζικη πόλη Γουχάν.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ, επισημάνθηκε εκ νέου η επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού και κηρύχθηκε παγκόσμιος συναγερμός υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες. «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα σύστηματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται, οι υπεύθυνοι του ΠΟΥ ανέφεραν ότι δεν είναι πολλά τα παγκόσμια κρούσματα, εκτός Κίνας, όμως θα πρέπει να υπάρξει παγκόσμιος συναγερμός για να περιοριστούν τα κρούσματα όσο το δυνατόν περισσότερο από εδώ και πέρα.

Ακόμη, έδωσαν συγχαρητήρια στην Κίνα, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στην εκδήλωση και την εξάπλωση του κορονοϊού, ωστόσο έκαναν λόγο για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου.

Επίσης, τονίστηκε πως υπάρχουν 98 κρούσματα εκτός Κίνας, ευτυχώς όχι θάνατοι.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των θανάτων που οφείλεται στον αποκαλούμενου 2019-nCoV, έφτασε τους 170.

Άλλα 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους ως τη νύχτα της Πέμπτης, ενώ παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται τις 7.711.

Μάλιστα, η Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των υπόπτων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, εστία όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού, σημειώθηκαν 37 θάνατοι και βρέθηκαν άλλα 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Έκτο κρούσμα στη Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα του νέου κινεζικού κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού της Ουχάν την περασμένη Παρασκευή, ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη.

Πηγή: Philenews / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend