Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έναρξη ευρωπαϊκού έργου για την Πνευματική Ιδιοκτησία
Έναρξη ευρωπαϊκού έργου για την Πνευματική Ιδιοκτησία

Έναρξη ευρωπαϊκού έργου για την Πνευματική Ιδιοκτησία

 

 

Ένα νέο Ευρωπαϊκό έργο ξεκίνησε να υλοποιείται από το SigmaLive και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) της Ελλάδας με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Η υλοποίησή του θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Καθώς ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε διαμορφώνεται από την έμπνευση και το έργο όλων μας, ο σεβασμός των Πνευματικών Δικαιωμάτων των δημιουργών αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία στην προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας, κυρίως μεταξύ των νεών.

Ο στόχος του νέου αυτού προγράμματος είναι η ενημέρωση κυρίως των νέων αλλά και του ευρέως κοινού σχετικά με την αξία σεβασμού και προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό και θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πόλεις της Κύπρου και της Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωσή τους για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τρόπους ένταξής της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, θα υλοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης στο SigmaLive Network, στο ραδιόφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων για τα ζητήματα που αφορούν την Πνευματική Ιδιοκτησία.

 

Τα έργα μας έχουν αξία. Απολαμβάνοντάς τα μέσα από νόμιμες πηγές, σεβόμαστε τους δημιουργούς τους και τους βοηθούμε να συνεχίσουν.

Το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία» υλοποιείται από το SigmaLive και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και συγχρηματοδοτείται από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (EUIPO).

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend