Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύπρος: Γέμισαν «φουκούδες» με 645 κιλά ναρκωτικά χάπια και τις έστειλαν Αυστραλία
Κύπρος: Γέμισαν «φουκούδες» με 645 κιλά ναρκωτικά χάπια και τις έστειλαν Αυστραλία

Κύπρος: Γέμισαν «φουκούδες» με 645 κιλά ναρκωτικά χάπια και τις έστειλαν Αυστραλία

 

 

Σε κατάσχεση 645 κιλών χαπιών MDMA, αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, προχώρησαν οι Αυστραλιανές Αρχές σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ και τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Απίστευτη ποσότητα ναρκωτικών διακινήθηκε από την Κύπρο στην Αυστραλία. Με πληροφορία από την Κύπρο η αστυνομία της Αυστραλίας προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενώ συλλήψεις έγιναν και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ΥΚΑΝ κατόπιν πληροφοριών διαπίστωσε ότι στην Κύπρο βρισκόταν κοντέινερ φορτωμένο με ναρκωτικά.

Η ΥΚΑΝ ενημέρωσε πριν περίπου έξι μήνες την αστυνομία της Αυστραλίας ότι κοντέινερ που ξεκινά από Κύπρο και φτάνει στο Σίδνεϊ είναι ύποπτο για φορτίο με ναρκωτικά.

 

Κατόπιν άριστης συνεργασίας των δύο αρχών η αστυνομία της Αυστραλίας κατέσχεσε το φορτίο θανάτου και προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι το φορτίο θανάτου πριν φτάσει στο Σίδνεϊ, έκανε σταθμό στη Σιγκαπούρη. Στην Αυστραλία έφτασε στις 17/7.

Σε συλλήψεις για τη σχετική υπόθεση προχώρησε και η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Η κατάσχεση των ναρκωτικών και των συλλήψεων, ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας των τριών χωρών και των επίμονων ενεργειών των εμπλεκομένων χωρών με το συντονισμό των Αυστραλιανών Αρχών, που διήρκεσαν έξι μήνες”, αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση.

Οι Κυπριακές Αρχές, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, διενήργησαν ταυτόχρονα συγκεκριμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά στην Κύπρο. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τις Αρχές της Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως είπε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γλυκέριος Λεοντίου, οι έρευνες εντός Κύπρου βρίσκονται σε καλό στάδιο και δεν αποκλείεται να προκύψουν συλλήψεις.

“Το αποτέλεσμα της συνεργασίας και των συντονισμένων ενεργειών των τριών χωρών, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα κατά των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίοι εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα των Κυπριακών αλλά και των ξένων Μονάδων Επιβολής του Νόμου για την προστασία και την ασφάλεια του Πολίτη”, αναφέρει η Αστυνομία.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ ανέφερε ότι στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Send this to a friend