Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κοντά στον εγκέφαλο του κοντραμπάντου ναρκωτικών με φουκούδες οι Αρχές
Κοντά στον εγκέφαλο του κοντραμπάντου ναρκωτικών με φουκούδες οι Αρχές

Κοντά στον εγκέφαλο του κοντραμπάντου ναρκωτικών με φουκούδες οι Αρχές

 

 

Κοντά στον εγκέφαλο αλλά και τον μεσολαβητή της πρωτοφανούς υπόθεσης με MDMA μέσα σε 200 φουκούδες βρίσκονται οι Αρχές.

Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα. Ο κ.Σεργίδης ανέφερε ότι από τις έρευνες φαίνεται να εμπλέκονται και Κύπριοι.
«Η ΥΚΑΝ προέβη ταυτόχρονα σε έρευνες. Πιθανόν θα γίνουν και συλλήψεις.

Ερευνάται επίσης πώς ήρθαν τα ναρκωτικά εδώ. Ξέρουμε ότι οι φουκούδες ήταν εδώ. Διερευνάται αν κατασκευάστηκαν εδώ ή αν είχαν εισαχθεί. Η ΥΚΑΝ είναι σε πολύ καλή πορεία και προς τις δυο κατευθύνσεις και προς τον εγκέφαλο δηλαδή και προς τους συνεργούς», σημείωσε.

 

Κληθείς να απαντήσει αν τα λιμάνια είναι μαζί με τα κατεχόμενα μια ανοικτή πληγή, ο κ.Σεργίδης είπε ότι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια είναι δίοδοι εισαγωγής ναρκωτικών.

«Δεν έχουμε σύνορα. Είμαστε νησί. Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνι. Στο λιμάνι Λεμεσού υπάρχει υποκλιμάκιο της ΥΚΑΝ.
Δεν υπάρχει έλεγχος των αγαθών που εισέρχονται στα κράτη μέλη. Γίνεται έλεγχος μετά από πληροφορία είτε σε λιμάνια είτε σε ταχυδρομεία», είπε.
Ο εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ παραδέχθηκε ότι είναι μια δυσκολία τα λιμάνια γιατί δεν μπορεί να ελέγξει κανείς όλα τα κοντέινερ. «Γίνεται τυχαίος έλεγχος από τους λειτουργούς των τελωνείων», ανέφερε.

«Το έργο της αντιμετώπισης της μάστιγας αυτής δυσκολεύει γιατί πλέον τα ναρκωτικά είναι μέρος του οργανωμένου εγκλήματος», τόνισε ο Εκπρόσωπος ενώ έκανε και μια γενικότερη αναφορά στην μάστιγα των ναρκωτικών στην κυπριακή κοινωνία.

Όλη η τοποθέτηση του Εκπροσώπου της ΥΚΑΝ στο βίντεο.

Send this to a friend