Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γνωρίζουμε καλύτερα τον διάσημο chef Θάνο Στασινό
Γνωρίζουμε καλύτερα τον διάσημο chef Θάνο Στασινό

Γνωρίζουμε καλύτερα τον διάσημο chef Θάνο Στασινό

Συνέντευξη στο larnakaonline με τον chef Θάνο Στασινό που θα βρίσκεται στη Λάρνακα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου για το γαστρονομικό ρεσιτάλ στο ΜΑ Peruvian Japanese Cuisine στο ισόγειο του Radisson Blu Hotel, Larnaca το οποίο έχει βραβευτεί ως ‘Best Concept Restaurant’ στα Cyprus Eating Awards 2019.

Έχετε δουλέψει σε Ισπανία, Γαλλία και Μονακό, μαγειρεύοντας ένα πολύ ιδιαίτερο είδους κουζίνας, ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας ή αλλιώς ΝΙΚΚΕΙ. Ήσασταν ο πρώτος που μυήσατε μάλιστα την Ελλάδα στην ΝΙΚΚΕΙ. Τι ακριβώς είναι αυτό το είδος κουζίνας και τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Είναι ένα μιξ μεταξύ δυο πολιτισμών του Περού και την Ιαπωνίας. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι τα αμέτρητα υλικά της Λατινικής Αμερικής .

Τους τελευταίο χρόνο είστε ο executive chef του εστιατορίου ΜΑ στο Qblu Plaza του ξενοδοχείου Raddison Blu Ηotel στη Λάρνακα, και είναι ουσιαστικά η πρώτη επαφή των Κυπρίων με την ΝΙΚΚΕΙ κουζίνα. Πως είναι η συνεργασία σας με το ΜΑ;

Το ΜΑ είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ. Μια φοβερή επένδυση όχι μόνο για την Κύπρο. Η συνεργασία μου με την Quality Group είναι άριστη. Έχουν καταλάβει ότι το πρότζεκτ είναι μοναδικό.

Ποιο πιάτο είναι το αγαπημένο σας στο μενού του ΜΑ και ποιο θα συστήνατε στο κοινό να δοκιμάσει;

Φυσικά τα causas και την πάπια με τρούφα και μίζο.

Είστε ένας ιδιαίτερος μάγειρας, κατά συνέπεια και ιδιαίτερος σαν άνθρωπος αν μου επιτρέπεις. Τι σε βοηθάει να πλάσεις την φαντασία σου, να εμπνευστείς για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου;

Στην κουζίνα μου περισσότερο χώρο έχει ο ρεαλισμός παρά η φαντασία .Μαγειρεύω πρώτα για τους πελάτες και μετά αυτό που θα ήθελα να φάω εγώ.

Όταν μαγειρεύεις έχεις κάποιου είδους τελετουργικό, υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί και κάτι που σε χαλαρώνει;

Το μόνο που θέλω είναι να έχω ανθρώπους δίπλα μου που ξέρουν πως κινούμαι στην κουζίνα.

Ο κόσμος έχει στο μυαλό του από αυτά που βλέπει και ακούει, ότι οι Chefs είναι πολύ αυστηροί με τους μάγειρες τους. Ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση σου;

Οι κουζίνες δεν λειτουργούν δημοκρατικά αλλά μοναρχικά και φυσικά ΟΧΙ τυραννικά!

 

Send this to a friend