Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαβήματα Δήμου Λάρνακας για να μετακινηθεί η πυρίτιδα σε άλλη περιοχή
Διαβήματα Δήμου Λάρνακας για να μετακινηθεί η πυρίτιδα σε άλλη περιοχή

Διαβήματα Δήμου Λάρνακας για να μετακινηθεί η πυρίτιδα σε άλλη περιοχή

 

 

Οδηγίες στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας, για να καταχωρίσει στο δικαστήριο αίτηση έκδοσης διατάγματος κατεδάφισης του εργοστασίου παραγωγής φυσιγγίων, που λειτουργεί εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, έδωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λάρνακας απέστειλε επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, με την οποία τον προειδοποιεί πως εάν δεν μετακινηθούν άμεσα οι μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας που είναι συγκεντρωμένες εκεί, τότε ο δήμος δεν πρόκειται να εκδώσει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που γειτνιάζει με κατοικίες που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου, για το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (9/11) εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλοφοριακό κόμβο Ριζοελιάς, από ιδιοκτήτες σπιτιών που εκφράζουν φόβους και ανησυχίες για την ασφάλειά τους. Στην επιστολή του προς τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Προκόπη Γαβριηλίδη, ο Α. Βύρας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο υποστατικό χρησιμοποιείται για αποθήκευση ποσοτήτων πυρίτιδας, για τις οποίες το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα ατυχήματος και καθόρισε κύκλους περιορισμού ανάπτυξης (κύκλοι SEVEZO).

«Σας πληροφορώ πως εάν δεν μετακινηθεί αμέσως η πυρίτιδα από το υποστατικό, είναι αδύνατο να εκδοθεί πιστοποιητικό έγκρισης και μετά λύπης μου θα αποταθούμε στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κατεδάφισης του υποστατικού. Έχω την πεποίθηση ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών», καταλήγει στην επιστολή του ο κ.Βύρας.

 

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι όπως καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια μιας κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η ασφάλεια των περιοίκων και αφετέρου να μετακινηθεί το εργοστάσιο μακριά από κατοικημένη περιοχή. Θυμίζουμε, ότι ο Δήμος Αραδίππου δεν αποδέχεται την μετακίνηση του εργοστασίου στην περιοχή Κρασά (όρια Αραδίππου), η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικιστική περιοχή. Από την πλευρά τους, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι προγραμματίζουν στο μέλλον πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον το εργοστάσιο συνεχίσει να λειτουργεί και να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας κοντά στα σπίτια τους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend