Ζητά απευθείας δρομολόγια δημόσιας συγκοινωνίας από Λάρνακα για Παν. Κύπρου ο Γ. Κάρουλας
Απευθείας δρομολόγια της δημόσιας συγκοινωνίας για σύνδεση της Λάρνακας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ζητά ο βουλεύτης του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.
Με επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Καρούλλας, διαβιβάζει αίτημα φοιτητών και γονέων για απευθείας δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων από τη Λάρνακα προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πανεπιστημιούπολη Αγλαντζιά) και αντίστροφα. Ο βουλευτής σημειώνει πως έχει δεχθεί παράπονα ότι φοιτητές που διαμένουν στην επαρχία Λάρνακας ότι για να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και για να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους, υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, επειδή δεν υπάρχουν απευθείας δρομολόγια προς και από το Πανεπιστήμιο. Αναγκάζονται να αλλάζουν τρία λεωφορεία, ώστε να φθάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους. Δηλαδή παίρνουν λεωφορείο από την περιοχή που διαμένουν στη Λάρνακα (είτε από το χωριό τους, είτε από ενορία της πόλης), για να μεταβούν σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να πάρουν λεωφορείο της εταιρείας Intercity με προορισμό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μετά να πάρουν το λεωφορείο της ΟΣΕΛ για το πανεπιστήμιο. Το ίδιο γίνεται και στην επιστροφή προς τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τον κ Κάρουλλα, τα δρομολόγια της εταιρείας Intercity με τα δρομολόγια της ΟΣΕΛ δεν συνδυάζονται, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να σπαταλούν σημαντικό χρόνο στις στάσεις των λεωφορείων.
¨Είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι ώρες των δρομολογίων της γραμμής της ΟΣΕΛ, το οποίο έχει ως αφετηρία το σταθμό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου Αγλαντζιάς και αντίστροφα. Θα πρέπει να ταυτιστούν με τις ώρες των υπεραστικών λεωφορείων της Λάρνακας, κυρίως τις ώρες που ξεκινούν από το Πανεπιστήμιο¨ αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής για να προσθέσει, ότι δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επιτευχθεί μόνο με ¨την έναρξη δρομολογίων από κεντρικά σημεία της Λάρνακας προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι φοιτητές που πηγαινοέρχονται καθημερινά και να μην ταλαιπωρούνται, χάνοντας πολύτιμο χρόνο μέσα στα λεωφορεία¨.
Τέλος θα πρέπει να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ούτως ώστε στη βάση δεδομένων να διαφανεί ποιος είναι ο αριθμός επηρεασμένων φοιτητών και το θέμα να τύχει συνολικής διαχείρισης.
Πηγή: Reporter
Διαβαστε επισης