Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Επεισόδιο στη Λάρνακα: Καταθέτουν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Επεισόδιο στη Λάρνακα: Καταθέτουν όλοι οι εμπλεκόμενοι

Επεισόδιο στη Λάρνακα: Καταθέτουν όλοι οι εμπλεκόμενοι

Κατάθεση αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας η Ρωσίδα η οποία υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ελληνοκύπριες γυναίκες που συμμετείχαν στο περιστατικό έχουν επίσης εντοπιστεί και αναμένεται να δώσουν γραπτή κατάθεση, ενώ σε μια πρώτη προφορική μαρτυρία προβάλλουν δικούς τους ισχυρισμούς για τα γεγονότα.

Εκ πρώτης όψεως, οι Αρχές εξετάζουν αδίκημα σε σχέση με τη νομοθεσία περί ρατσισμού. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, «από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην αντίληψη μας το συγκεκριμένο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, που αφορά περιστατικό στη Λάρνακα, δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό της Δύναμης για να διερευνηθεί η υπόθεση».

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν υπήρξε καμία καταγγελία στην Αστυνομία, αλλά η Αστυνομία με δική της πρωτοβουλία άρχισε τη διερεύνηση του περιστατικού».

Το βίντεο εντόπισαν από πολύ νωρίς το πρωί μέλη του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, οι οποίοι επικοινώνησαν με την ηγεσία, η οποία έδωσε οδηγίες για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού.

Υπενθυμίζουμε ότι στο βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, εκτυλίσσεται περιστατικό ανάμεσα σε δύο Ελληνοκύπριες και μια αλλοδαπή σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ρωσίδα μητέρα τριών παιδιών που ζει στη Λεμεσό.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, μετά από κάποιο μικροατύχημα με αυτοκίνητα εντός του χώρου στάθμευσης στη Λάρνακα, οι τρεις γυναίκες προέβηκαν σε έντονη λεκτική επίθεση κατά της αλλοδαπής η οποία τις κατέγραφε με το κινητό της επειδή, όπως ισχυρίζεται, ετοιμάζονταν να φύγουν από τη σκηνή του ατυχήματος, κάτι που οι ίδιες αρνούνται.

Το αυτοκίνητο που χτύπησαν οι Ελληνοκύπριες στην προσπάθειά τους να φύγουν από το πάρκινγκ, δεν ανήκει στη Ρωσίας.

Ενοχλημένες από την πράξη και τους ισχυρισμούς της αλλοδαπής, οι γυναίκες άρχισαν να την βρίζουν και να την απειλούν, ενώ στο χώρο υπήρχε και παιδί.

Send this to a friend