Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Θέμης από τη Λάρνακα ξόδεψε όλα τα χρήματα του στα αδέσποτα γατάκια
Ο Θέμης από τη Λάρνακα ξόδεψε όλα τα χρήματα του στα αδέσποτα γατάκια

Ο Θέμης από τη Λάρνακα ξόδεψε όλα τα χρήματα του στα αδέσποτα γατάκια

Μπορεί σήμερα να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που βοηθούν την ανελέητη κατάσταση που βιώνουμε με τα αδέσποτα στην Κύπρο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο συμπολίτης μας Θέμης Δημητριάδης ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στα αδέσποτα γατάκια που βρίσκει πεταμένα σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η αγάπη του για τα ζώα τον οδήγησε πολλές φορές σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει την προσωπική του ζωή και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος: «είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου και ταυτόχρονα ότι πιο οδυνηρό έχω περάσει ποτέ σε ψυχολογικό επίπεδο».

 

 

Αυτό σίγουρα δεν αναφέρεται στα χρήματα που έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα ή στον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσε για να σώσει όλα αυτά τα ζωακιά, αλλά στην απανθρωπιά και την εγκατάλειψη την οποία βιώνει ο ίδιος μέσα από τα παρατημένα γατάκια.

Ο Θέμης κοιμάται και ξυπνά με την αγωνία μήπως και ξημερώσει η μέρα που δεν θα μπορεί πλέον να φροντίζει τα αδέσποτα λόγω έλλειψης τροφής, χρημάτων και φαρμακευτικής αγωγής.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό στην Κύπρο δεν θεωρείται πλέον έκπληξη για κανένα, αφού τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερα αδέσποτα να κόβουν βόλτες σε πολλά μέρη του νησιού, θέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Αυτό που κάνει λυπηρή την όλη κατάσταση είναι πως όλα τα αδέσποτα περιμένουν από εμάς να τα φροντίσουμε και να τους δώσουμε λίγη αγάπη. Και αντ’ αυτού επιλέγουμε να δείξουμε σε αυτά την εγκατάλειψη, την κακοποίηση και την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Αυτά είναι μερικά από τα γατάκια που φροντίζει:

 

 

Send this to a friend