Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη Λάρνακα ελπίζουν σε παράδοση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου
Στη Λάρνακα ελπίζουν σε παράδοση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου

Στη Λάρνακα ελπίζουν σε παράδοση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου

Στις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένη η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με βάση τη δέσμευση του εργολάβου προς το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Υγείας Λάρνακας – Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης, σημειώνοντας πως από πλευράς διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες, έτσι ώστε αυτή τη φορά το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε να υλοποιηθεί και να μην προκύψουν νέες καθυστερήσεις, αφού είναι γνωστό πως το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου Λάρνακας είχε πάμπολλα «επεισόδια» τα τελευταία χρόνια…

Παράλληλα, ο κ.Καροτσάκης ανέφερε πως από πλευράς Υπουργείου Υγείας γίνονται προσπάθειες προκειμένου η νέα πτέρυγα, με την παράδοσή της, να μπορέσει να φιλοξενήσει τα πρώτα τμήματα. «Έχουμε παραγγείλει, σε δύο φάσεις, τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα, με στόχο το νέο κτήριο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να λειτουργήσουν στη νέα πτέρυγα τα Εξωτερικά Κέντρα Υγείας για τις ειδικότητες των γιατρών. Θα ακολουθήσει η μεταφορά του Χημείου, του Κέντρου Θαλασσαιμίας, της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Τράπεζας Αίματος», πρόσθεσε ο Γ. Καροτσάκης.

 

 

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας είπε ότι με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου, θα επεκταθεί το υφιστάμενο τμήμα Πρώτων Βοηθειών καθώς και η παθολογική, η χειρουργική και η ορθοπεδική κλινική, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και κάποιες άλλες μονάδες.

Νέοι γιατροί

——————-

Η εφημερίδα μας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων τις τελευταίες μέρες για την απίστευτη ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που χαρακτηρίζουν… χαώδη την κατάσταση, με την αναμονή να ξεπερνά πολλές φορές τις 2-3 ώρες.

Ο Γεώργιος Καροτσάκης παραδέχθηκε ότι στο υπό αναφορά τμήμα υπάρχουν προβλήματα. Όπως εξήγησε, τη δεδομένη στιγμή εργάζονται οκτώ γιατροί γενικής ιατρικής στις Πρώτες Βοήθειες, ενώ στόχος είναι να εργάζονται 12. «Έχουμε προκηρύξει θέσεις για πρόσληψη νέων γιατρών. Ήδη έχουμε προσλάβει δύο καινούργιους γιατρούς, οι οποίοι το συντομότερο θα ενταχθούν στο δυναμικό των Πρώτων Βοηθειών», σημείωσε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend