Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών για προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο τους
Αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών για προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο τους

Αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών για προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο τους

Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών στη Λάρνακα, για την ακαταλληλότητα του σχολικού χώρου, ένα σχολείο από τα μεγαλύτερα της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Σύνδεσμος, το βασικότερο ζήτημα που προκύπτει στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς είναι η ποιότητα του σχολικού χώρου: Οι αίθουσες δεν επαρκούν και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του μεγάλου αριθμού των μαθητών.

Ζητούν, επίσης, την ενίσχυση του Γυμνασίου με περισσότερες ώρες Συμβουλευτικής Αγωγής, τόσο για τα πολλαπλά προβλήματα συμπεριφοράς που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, όσο και για τον πολύ μεγάλο αριθμό των μαθητών.

 

 

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή που κοινοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών

 

Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων

Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών

7060, Λιβάδια

18 Σεπτεμβρίου, 2019

 

Προς: κ. Μ. Λοϊζίδη,

Πρώτο Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης

 

 

Θέματα:

  • Καταλληλότητα σχολικού χώρου.
  • Ώρες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής.

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, έχουμε δυστυχώς διαπιστώσει, για ακόμα μια χρονιά, την αδιαφορία του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών.

Το σχολείο μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της επαρχίας Λάρνακας, με αυξανόμενα προβλήματα που ταλανίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια. Το βασικότερο ζήτημα που προκύπτει στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς είναι η ποιότητα του σχολικού χώρου: Οι αίθουσες δεν επαρκούν και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του μεγάλου αριθμού των μαθητών. Τα μισά περίπου τμήματα (δέκα από είκοσι δύο) είναι μετακινούμενα και τα εργαστήρια δεν έχουν τον κατάλληλο, πολλές φορές εξοπλισμό. Επιπλέον, υπολογίζεται να λειτουργήσουν 13 περίπου τμήματα στήριξης, πέραν των αλλόγλωσσων και των τμημάτων αλφαβητισμού. Καθημερινά οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κουβαλούν το σακίδιο τους, βάρους μεγαλύτερο του 10% της συνολικής μάζας πολλών μαθητών και να ψάχνουν την αίθουσα τους ανά 45΄. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει προγραμματιστής στο σχολείο, και έτσι το Γυμνάσιο αναμένει το πρόγραμμα από το ίδιο το Επαρχιακό Γραφείο, το οποίο απέχει από τα προβλήματα κάτι χιλιόμετρα.

Τα πιο πάνω ζητήματα δημιουργούν αναστάτωση τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς και προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που με τη σειρά τους προξενούν απογοήτευση και αποδοκιμασία προς το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η παραβατική συμπεριφορά των μαθητών και υποβαθμίζεται η ποιότητα εκπαίδευσης.

Σας παρακαλούμε να αποστείλετε, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών, άμεσα λυόμενες αίθουσες για να βοηθηθεί η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και μακροπρόθεσμα να γίνει μια κτιριακή αναβάθμιση του χώρου ώστε να καλύπτει της ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ζητούμε, επίσης, την ενίσχυση του Γυμνασίου με περισσότερες ώρες Συμβουλευτικής Αγωγής, τόσο για τα πολλαπλά προβλήματα συμπεριφοράς που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, όσο και για τον πολύ μεγάλο αριθμό των μαθητών.

Να τονίσουμε ότι γνωρίζουμε ότι άλλες περιοχές δέχονται από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας καλύτερη μεταχείριση, γιατί τους παρέχονται περισσότερες ώρες Συμβουλευτικού έργου, με λιγότερο αριθμό μαθητών. Ως Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων είμαστε υπεύθυνοι να προστατεύουμε τα δικαιώματα των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη καθυστέρηση ως προς τα αιτήματα μας.

 

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων

Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών

Κοινοποίηση: § Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας κ. Χατζηγιάννης Κυριάκος § Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης § Διευθυντής Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών κ. Ζαχαριάδης Σπύρος § Σχολική Εφορεία Λιβαδιών § Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Λάρνακας. ΟΕΛΜΕΚ Λάρνακας.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend