Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σήμερα πάμε όλοι Λάγια για το 16ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Σήμερα πάμε όλοι Λάγια για το 16ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Σήμερα πάμε όλοι Λάγια για το 16ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 16η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το  Κοινοτικό Συμβούλιο Λάγιας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα 1η Οκτωβρίου 2019 από τις 3μμ. μέχρι και τις 9μμ.

Το 16ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα το χαρούπι και τα παράγωγα του. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το χαρουπόμελο, οι πισίες και τα τερτζιελλούθκια  θα έχουν την τιμητική τους.

Παράλληλα ο αγαπημένος Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου  θα παρουσιάσει δημιουργικές συνταγές με χαρουπόμελο και άλλα τοπικά  προϊόντα.

 

 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους και να ταξιδέψουν σε γαστρονομικές διαδρομές στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων που θα βρίσκονται στο χώρο.

Στο φετινό αναβαθμισμένο φεστιβάλ 10 κοινότητες της υπαίθρου της Λάρνακας θα παρουσιάσουν μέσα από μαγειρικές επιδείξεις τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις κοινότητες τους.

Μαζί μας θα βρίσκεται και ο ετήσιος μας χορηγός, η εταιρία Παραδεισιώτης με τα γευστικά προϊόντα από κοτόπουλο.

Οικοδέσποινα της βραδιάς η αγαπημένη Στέλλα Γεωργιάδου, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας.

Η φετινή διοργάνωση έχει χρυσό χορηγό την εταιρεία G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD, αργυρό χορηγό την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, χορηγό επικοινωνίας τον ΑΛΦΑ Κύπρου, διαδικτυακό χορηγό την OPIUM WORKS και Digital Tree και υποστηρικτή την Τσιμεντοποιία Βασιλικού.

 

Σας περιμένουμε 1η Οκτωβρίου 2019 στη Λάγια.

«Φέτος κερνάμε παραδοσιακά σ ένα ταξίδι Γεύσεων και Εμπειρίας»

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

 

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών   και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας, ενώ μέσα από την πολυετή του δράση  διατηρεί, προβάλλει και προωθεί την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και σαν γνήσιος πρεσβευτής γαστρονομίας προωθεί τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας.

Send this to a friend